x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Cutremure în timpul concertelor susținute de Taylor Swift în Scoția. Fanii artistei au făcut pământul să se miște

Cutremure în timpul concertelor susținute de Taylor Swift în Scoția. Fanii artistei au făcut pământul să se miște

de Redacția Jurnalul    |    14 Iun 2024   •   13:00
Cutremure în timpul concertelor susținute de Taylor Swift în Scoția. Fanii artistei au făcut pământul să se miște
Sursa foto: Hepta

Spectatorii de pe stadionul Murrayfield din Edinburgh au provocat cutremure în timpul concertelor susținute de vedeta pop Taylor Swift, weekendul trecut, transmite Agenția britanică de monitorizare a seismelor (BGS).

Două staţii de monitorizare din apropierea oraşului scoţian au înregistrat activitate seismică în serile de vineri, sâmbătă şi duminică, pe o distanţă de până la 6 kilometri în jurul stadionului în care a concertat artista americană, cauzate de combinaţia dintre dansurile spectatorilor în acelaşi ritm şi puterea dezvoltată de sistemul de sunet al stadionului.

Circa 200.000 de fani au asistat la aceste spectacole cu o durată de aproximativ trei ore, care au inaugurat seria de concerte pe care cântăreața americană Taylor Swift le va susţine în Regatul Unit, înainte de spectacolele programate la Londra, Cardiff şi Liverpool.

Spectatorii au generat, la apogeul concertelor, "o putere de 80 kW, echivalând cu cea dezvoltată de aproximativ 6.000 de baterii de automobil", a precizat BGS.

„Reputaţia Scoţiei, care are un public entuziast, a rămas în mod clar intactă!”, a declarat Callum Harrison, seismolog în cadrul BGS.

Aceste seisme "induse", "au fost detectate de instrumente ştiinţifice sensibile, concepute pentru a identifica cea mai infimă activitate seismică=, dar este puţin probabil ca vibraţiile generate de concerte să fi fost resimţite de altcineva decât de cei care se aflau în proximitatea lor imediată", a subliniat agenția britanică.

Potrivit BGS, cea mai intensă activitate seismică a fost înregistrată vineri seară, în timpul primului concert susţinut în Scoţia de Taylor Swift, în cadrul celui de-al şaselea turneu mondial al său.

„The Eras Tour”, început în martie 2023 în Statele Unite, a devenit la sfârşitul anului trecut primul turneu din istorie care a depăşit pragul de 1 miliard de dolari din vânzările de bilete. Această sumă ar trebui să se dubleze, cel puţin, atunci când turneul mondial al vedetei americane se va încheia în Canada în luna decembrie.

În ceea ce priveşte veniturile, turneul cântăreţei Taylor Swift ar trebui, pe de altă parte, să genereze aproape 1 miliard de lire sterline pentru economia britanică şi să atragă aproape 1,2 milioane de spectatori, a anunţat Barclays, potrivit Antena3 CNN.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: taylor swift edinburgh