x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Dezvăluiri senzaționale. Cum au compus Freddie Mercury și David Bowie o melodie care a făcut istorie

Dezvăluiri senzaționale. Cum au compus Freddie Mercury și David Bowie o melodie care a făcut istorie

de Giulia Anghel    |    13 Ian 2023   •   14:43
Dezvăluiri senzaționale. Cum au compus Freddie Mercury și David Bowie o melodie care a făcut istorie
Sursa foto: antena1

Freddie Mercury, David Bowie și trupa Queen au compus o melodie care a făcut istorie. Partea senzațională este că toți cei cinci muzicieni erau băuți atunci când au compus-o.

David Bowie a colaborat cu Freddie Mercury și Queen la melodia "Under Pressure", care a devenit al doilea numărul unu al trupei, în Marea Britanie.

Membrii trupei Queen au cumpărat o casă în Montreux, Elveția, unde  au făcut un studio, iar în timpul unei înregistrări pentru ceea ce avea să devină albumul "Hot Space" din 1982, inginerul de studio Dave Richards a decis să-l cheme pe însuși Ziggy Stardust (personaj fictiv creat de David Bowie), scrie express.co.uk.

„Înregistrau acolo iar Dave știa că sunt în oraș, și m-a sunat să mă întrebe dacă vin, să văd ce se întâmplă. Așa că m-am dus și s-au întâmplat aceste lucruri, dintr-o dată scriam ceva împreună, și a fost total spontan. Cu siguranță nu a fost planificat. A fost ciudat! Ei bine, eram cu toții beți în studio, și ne distram cântând tot felul de melodii vechi”, spune David Bowie.

Toboșarul trupei, Roger Tylor, povestește că interpretau tot felul de piese vechi ale formației Cream, și orice altceva le trecea prin minte, înainte ca Bowie să le sugereze să înceapă să înregistreze ceva nou.

Bowie a spus: „Stați puțin, de ce nu scriem unul al nostru?” Freddie și-a amintit: „Ne-am prostit și apoi, deodată, am spus: „Nu văd de ce nu putem să facem ceva acum?”

Producătorul Reinhold Mack a adăugat: „Apoi era presiunea majestății sale, David, care era acolo, și toată lumea dorea să vină rapid cu idei.” Apoi, basistul John Deacon a interpretat acel faimos riff de ding, ding, ding, de de, ding, ding, pe care Mack și-a amintit că a continuat să-l cânte iar și iar.

Roger a continuat: „Și apoi ne-am dus la o pizza și am uitat-o! Ne-am întors și ne-am amintit.” Brian May a spus: „Și, desigur, ne-am obișnuit să cântăm împreună...”

Under Pressure 1981

 

×
Subiecte în articol: freddie david bowie queen