x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Gala Laureaților VERUM SOLITUS pe scena Operei clujene

Gala Laureaților VERUM SOLITUS pe scena Operei clujene

de Magdalena Popa Buluc    |    08 Iun 2023   •   17:00
Gala Laureaților VERUM SOLITUS pe scena Operei clujene

Luna iunie a adus în atenția tinerilor artiști lirici Concursul Vocal VERUM SOLITUS, care s-a deschis în cadrul Conferinței de presă de marți, 6 iunie, reunind juriul Concursului într-o întâlnire cât se poate de specială. Organizatorii proiectului, Managerul Operei clujene Florin Estefan și Președintele Asociației New Hope Octavian Lup, alături de celebra mezzosoprană VIORICA CORTEZ, președinte al juriului, au oferit cu entuziasm presei și ascultătorilor prezenți în Foaierul Operei toate detaliile evenimentului.

Vineri, 9 iunie, Gala Laureaților a Concursului Vocal VERUM SOLITUS, va aduce în atenția publicului cei 10 artiști lirici selecționați pentru finală, propunând o seară cu totul specială, a cărui final va dezvălui cei trei câștigători ai competiției. Te așteptăm, așadar, să iei parte la o seară muzicală deosebită, cu un program muzical contând din selecții de arii din opere, care va scrie istorie în viața unor tineri artiști lirici talentați!

Programul continuă cu lucrarea puccininană ce readuce în atenția publicului celebra arie Nessun dorma, duminică, 11 iunie. Turandot, ultima dintre operele scrise de Giacomo Puccini, finalizată după moartea sa de către elevul său Franco Alfano, spune povestea unei prințese extrem de frumoase și puternice, care promite să nu se căsătorească vreodată. Turandot se remarcă mai ales prin modul de portretizare a sentimentului iubirii, ce va putea fi admirat pe scena Operei clujene într-o distribuție ce o titrează pe soprana invitată Valentina Boi,  debutând în rolul prințesei Turandot și soprana invitată Daniela Oimberg, debutând în rolul sclavei Liu.

Dacă îți dorești să descoperi cum se creează magia pe scenă, dar și care este povestea primului Teatru de Operă din România, te așteptăm alături de noi la seria de Tururi ghidate, programate în această lună.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Gala Laureaților VERUM SOLITUS