x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Jazz in the Garden. Oddgeir Berg Trio 

Jazz in the Garden. Oddgeir Berg Trio 

de Magdalena Popa Buluc    |    13 Aug 2024   •   18:00
Jazz in the Garden. Oddgeir Berg Trio 

Sâmbătă, 17 august, de la orele 19:00, are loc la Muzeul Hărților un nou concert al stagiunii Jazz in the Garden, susținut de Oddgeir Berg Trio, de data aceasta cu parfum scandinav.

Oddgeir Berg Trio este un grup norvegian, stabilit la Oslo și format din Oddgeir Berg, compoziție și clape, Audun Ramo, contrabas și Lars Berntsen, tobe. Aceștia interpretează o paletă variată de stiluri jazzistice, cu un picior pe tărâmul extazului, iar cu celălalt pe cel al melancoliei. Își descriu jazz-ul ca fiind „electroacustic”. OBT își lansează în prezent cel de-al cincilea album.

 

Trio-ul a avut  numeroase turnee în Europa, la festivaluri importante, dar și  în cluburi cu tradiție dedicate genului precum Ronnie Scott’s din Londra, deschis în Soho în 1959. De asemenea au concertat în Japonia, China și SUA, la Rochester International Jazz Festival, New York și  în cadrul Nordic Jazz in Washington, DC. 

 

Evenimentul Jazz in the Garden se adresează publicului care dorește să viziteze Muzeul Hărților și să se relaxeze în grădina muzeului, ascultând muzică de jazz. Concertele sunt realizate cu sprijinul partenerului muzeului, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.

 

×