x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica La Gala Maximum Rock Awards. Şanse mari să-l vedem pe noul solist Rezident Ex

La Gala Maximum Rock Awards. Şanse mari să-l vedem pe noul solist Rezident Ex

de Alex Revenco    |    25 Feb 2014   •   17:06
La Gala Maximum Rock Awards. Şanse mari să-l vedem pe noul solist Rezident Ex

Cu puţin timp înainte de Gala Maximum Rock, Tavi Iepan, liderul grupului Rezident Ex a acordat un interviu exclusiv Jurnalului Naţional.

■ Jurnalul Naţional: Ovidiu Ioncu a spus că, iniţial, ar fi vrut să activeze în paralel cu Rezident Ex şi cu Kempes, dar ulterior s-a hotărât să se dedice exclusiv propriului proiect. Cum comentezi ?
■ Tavi Iepan:
Da, iniţial Ovidiu a vehiculat această idee de a cânta cu noi şi în paralel cu un nou proiect, unde el sa fie în centrul tuturor acţiunilor şi deciziilor, mai mult decât o făcea la Rezident Ex. Acest lucru se poate vedea, şi din campania de promovare, că l-a pus în aplicare. Probabil ca la acest nou proiect pe lângă opţiunile lui muzicale a contribuit şi  decizia lui de a se întoarce în România şi de a trăi din muzică. Probabil că şaptesprezece  concerte - cum am avut noi anul trecut, inclusiv festivaluri- nu a fost suficient în calculele pe care şi le-a făcut. Şi mai cred că euforia şi hotărârea lui de a porni acest nou proiect l-a îndepărtat conştient sau nu de Rezident Ex. Până la urmă, aşa cum am mai spus şi cu ceva timp în urmă, noi acceptăm hotărârea lui chiar dacă ne-a pus într-o situaţie destul de neplăcută. La tot ce am lucrat noi, din punct de vedere muzical, s-a muncit aproape doi ani şi jumătate, ceea ce nu e puţin. Dar pe lângă concertele de mare intensitate care ne-au bucurat enorm, avem satisfacţia că fanii muzicii rock din România, la Maximum Rock Awards, au ales Rezident Ex ca fiind cel mai bun grup rock al anului 2013 şi albumul 'Alpha' cel mai bun album. Asta demonstrează că o mare parte din ce am cântat noi, fie pe disc sau în concerte, a fost apreciat. Mai departe fiecare îşi va urma drumul ales şi în care crede iar în lumea de azi sunt probleme mai mari decât despărţirea noastră, aşa că nu are rost să dramatizăm nimic.

■ Care au fost criteriile de selecţie a finaliştilor din concursul pentru ocuparea postului de solist vocal la Rezident Ex ?
■ Un criteriu principal a fost, desigur, calităţile vocale şi pe această cale vrem să mulţumim tuturor celor care au participat. Am auzit pe imprimările trimise câteva voci excepţionale şi acest lucru ne-a confirmat, încă o dată, că România posedă mari talente. Sunt sigur că fiecare dintre cei care vor cânta cu noi, miercuri, 26 februarie, în clubul Colectiv, are un mare potenţial şi poate fi "o voce mare".

■ Unul dintre cei care vor urca, cu voi, pe scenă la Gala Maximum Rock Awards va fi solistul grupului ?
■ Sunt şanse foarte mari ca noul vocalist Rezident Ex să fie cu noi pe scenă şi acest moment nu ar trebui să-l piardă nici un fan rock, pentru că, până la urmă, vibraţia publicului are o intuiţie greu de egalat.

■ În ce stadiu sunteţi cu materialul celui de-al doilea album ?
■ Despre al doilea album este puţin prematur să vorbim acum. În primul rând eu şi colegii mei ne bucurăm să sarbatorim discul 'Alpha', care este pentru noi "vehicolul" cu care am ajuns, din nou, la publicul din România. Şi dacă tot vorbim de 'Alpha', aş vrea  să mulţumesc pe această cale celor doi de care a depins în mare măsura sunetul lui:  prietenului Adrian Popescu- care l-a mixat şi Chris Graham- care a făcut masterizarea şi care- mi spunea că 'este plin de teme interesante pe care le reţii chiar de la prima ascultare'.

■ Cum va 'suna' viitorul disc, faţă de 'Alpha' ?
■ Despre următorul disc pot să spun doar că va fi un Rezident Ex cu "o voce mare" şi nu se va numi nici Beta şi nici Romeo!

■ Deocamdată, Adi Popescu lipseşte din echipă. Sunt şanse să revină ?
■ Adi nu a făcut deplasarea la Bucureşti pentră că, în această perioadă, este împreună cu cei pe care-i iubeşte mai mult decât muzica şi anume copii lui, dar suntem siguri că gândurile lui bune ne însoţesc.

■ Când vor fi viitoarele concerte Rezident Ex ?
■ Sunt convins că într-o perioadă relativ scurtă vom putea prezenta noul vocalist după care vor urma sesiunile de înregistrare şi probabil şi concerte, cât de curând.


×
Subiecte în articol: Rezident Ex