x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Madonna a impresionat cu un show de senzaţie

Madonna a impresionat cu un show de senzaţie

de Alex Revenco    |    27 Aug 2009   •   00:00
Madonna a impresionat cu un show de senzaţie
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Chiar dacă Madonna nu a impresionat din punct de vedere muzical sau vocal, coregrafia şi show-ul, în general, au fost absolut fabuloase.



La început, cubul din leduri aflat pe scenă s-a desfăcut, astfel încât să compună ecranul pe care au fost proiecţiile de pe tot parcursul concertului, apoi a apărut Madonna şi a început nebunia. Printre cele mai tari "trucuri" se numără apariţia vedetei într-un cilindru de leduri pe care "plouă", momentul biografic în care se dezice de toate imaginile ei din trecut şi, punctul culminant, cel cu ţiganii, când pe ecrane a fost proiectat un fel de traseu al acestora, începând din India şi trecând... prin Bucureşti. Alături de cele de mai sus se adaugă momentele de duet şi dans virtual (cu Timberlake, Spears sau Pharell) şi, cel mai emoţionant, tributul adus lui Michael Jackson, Regele Muzicii Pop. În prima parte a spectacolului, după introducerea "Sweet Machine", Madonna şi-a făcut intrarea stând pe un tron, purtând o jachetă Givenchy, cizme cu toc înalt şi ţinând în mână un baston pe post de sceptru, iar pe "Beat Goes On" şi-a etalat accesoriile vestimentare transparente, având o pălărie de culoare albă.

ŢIGANCĂ ŞI XENA
Potrivit "tradiţiei" actualului turneu, Madonna are un păr blond strălucitor, când ascuns sub gulerul hainei, când lăsat pe umeri. Prima pauză a fost pe piesa "Die Another Day", când Madonna este înfăţişată pe ecrane în cadrul unor secvenţe realizate în timpul turneului. Doi dansatori au participat, în cadrul unui număr de coregrafie inedit, la o partidă de box într-un ring amenajat la capătul podiumului. Apoi Madonna a revenit pe scenă, reînviind atmosfera anilor '80, la New York, îmbrăcată cu o haină neagră, fără mâneci, şi o fustă mini de culoare roşie. Pe "She's Not Me" şi-a luat o pereche de ochelari de culoare albă, în formă de inimă, dar când a început piesa următoare a renunţat la ei, la haină şi la fusta mini, schimbând-o cu o pereche de pantaloni scurţi de culoare violet. Apoi, pe "Devil Wouldn't Recognize You", Madonna stă pe capacul unui pian, purtând o pelerină lungă (Givenchy) de culoare neagră, iar la finalul melodiei îşi dă jos pelerina, luând înfăţişarea unei ţigănci, cu eşarfe colorate la gât. În continuare, artista îşi schimbă "personalitatea", devenind o supereroină, cu o armură ce seamănă cu cea a Xenei, apoi poartă o perucă ce-i acoperă fruntea, pentru ca în finalul show-ului să poarte un costum nonconformist de culoare neagră şi o pereche de ochelari. Dar iată şi titlurile pieselor: Partea I Gangsta Pimp: Candy Shop (cu Sweet Machine - intro), Beat Goes On, Human Nature, Vogue Vogue; Partea a II-a Old School: Die Another Day (interludiu video), Into The Groove, Holiday, Dress You Up, She's Not Me, Music; Partea a III-a Gypsy: Rain (interludiu video), Devil Wouldn't Recognize You, Spanish Lesson, Miles Away, La Isla Bonita, Doli Doli (gypsy folk song), You Must Love Me; Partea a IV-a Futuristic Rave: Get Stupid (interludiu video), 4 Minutes, Like A Prayer, Frozen, Ray Of Light, Give It 2 Me.

10 MUZICIENI ŞI 16 DANSATORI
Muzicienii care au acompaniat-o pe Madonna sunt Nicki Richards - backing vocals, Kiley Dean - backing vocals, Kevin Antunes -directorul muzical, keyboards & programming, Monte Pittman - chitară, backing vocals, Brian Frasier-Moore - tobe, Ric'key Pageot - pian, keyboards, acordeon, Eric Jao (DJ Enferno) - DJ, Arkady Gips - vioară, backing vocals, Alexander Kolpakov - chitară, voce, Vladim Kolpakov - chitară, backing vocals. Şi, în încheiere, formidabila echipă de dansatori: Leroy "Hypnosis" Barnes, Sofia Boutella, Jaron Boyd, Emilie Capel, Williams "Norm" Charlemoine, Paul Kirkland, Jennifer Kita, Kento Mori, Yaman Okur, Charles Parks IV Valeree Pohl, Anthony "Ant Boogie" Rue II, Nilaya Sabnis, Jason Young, Riki "Rickiccho" Onodera, Yuki "Da-Yoshi" Yoshida.

×
Subiecte în articol: muzica madonna