x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Fanii trupei The Script, în doliu: chitaristul Mark Sheehan murit la vârsta de 46 de ani

Fanii trupei The Script, în doliu: chitaristul Mark Sheehan murit la vârsta de 46 de ani

de Redacția Jurnalul    |    15 Apr 2023   •   08:38
Fanii trupei The Script, în doliu: chitaristul Mark Sheehan murit la vârsta de 46 de ani
Sursa foto: Facebook The Script

Cofondatorul și chitaristul trupei rock irlandeze The Script, Mark Sheehan, a murit, la vârsta de 46 de ani, după o boală gravă, devastatoare, notează BBC. Președintele Irlandei, Michael D Higgins, a declarat că Sheehan a fost un exemplu de succes muzical irlandez pe scena mondială.

În vârstă de 46 de ani, Mark Sheehan a murit vineri, la spital, în urma unei boli devastatoare, a anunțat trupa.

Sheehan a format grupul în 2001, alături de vocalistul Danny O'Donoghue și de bateristul Glen Power.

Pe paginile de socializare ale trupei scrie că Sheehan a fost un „soț, tată, frate, coleg de trupă și prieten foarte iubit”.

Colegii lui au cerut fanilor să respecte intimitatea familiei și a colegilor de trupă.

Contemporanii lui Sheehan din industria de divertisment au onorat rapid memoria acestuia.

Într-o declarație postată pe Instagram, prezentatoarea irlandeză Laura Whitmore a scris: „Mă gândesc la voi toți în aceste momente. Mark a fost unul dintre cei mai drăguți și mai talentați oameni pe care îi puteai întâlni”.

Într-un omagiu pe Instagram, duo-ul irlandez de muzică pop Jedward a spus „Toată lumea din industria muzicală irlandeză și din întreaga lume deplânge pierderea ta RIP Mark un muzician atât de talentat de la The Script unul dintre cele mai emblematice grupuri irlandeze ale generației noastre”.

Trupa rock irlandeză Kodaline a adus, de asemenea, un omagiu, postând pe Twitter: „Îmi pare atât de rău să auzim de decesul lui Mark Sheehan”.

Președintele Irlandei, Michael D Higgins, a declarat că Sheehan a fost un exemplu „remarcabil” de succes muzical irlandez pe scena mondială.

„A fost un semn al originalității și excelenței pe care Mark și colegii săi de trupă din The Script au căutat-o, faptul că au cunoscut un asemenea succes în întreaga lume, inclusiv șase albume numărul unu în Marea Britanie și un album numărul trei în Statele Unite - o realizare cu adevărat remarcabilă”, a spus el.

Sheehan s-a născut pe 29 octombrie 1976 la Dublin, în Mount Brown, în zona The Liberties, și a fost căsătorit cu Reena Sheehan, cu care a avut trei copii. A fost cântăreț, compozitor și chitarist, fiind pasionat de muzică de la o vârstă fragedă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×