x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Maxim Belciug și Gabriel Bălașa, concert de chitară cu un repertoriu dedicat spațiului mediteranean, la Institutul Cervantes din București

Maxim Belciug și Gabriel Bălașa, concert de chitară cu un repertoriu dedicat spațiului mediteranean, la Institutul Cervantes din București

de Magdalena Popa Buluc    |    14 Apr 2024   •   17:00
Maxim Belciug și Gabriel Bălașa, concert de chitară cu un repertoriu dedicat spațiului mediteranean, la Institutul Cervantes din București

Săptămâna viitoare, marți, 16 aprilie, de la ora 19.00, are loc cel de-al doilea concert de chitară din seria de evenimente oreganizate de Institutul Cervantes din București și Asociația Kitarodia sub genericul ¡Viva la guitarra!.

Protagoniștii serii vor fi artiștii Maxim Belciug și Gabriel Bălașa, iar repertoriul reunește compoziții dedicate spațiului mediteranean, precum: Improvizații pe „Aire istmeño” de Gerardo Tamez, Improvizații pe „Folías españolas”, Improvizații pe  „Pasacalle francés”, „Canción triste” – Carlos Fariñas, La cumparsita – Gerardo Matos Rodríguez, Variațiune pe  „Lágrima” de Francisco Tárrega, Colombianas – flamenco tradițional sau Sonata baroca iberoamericana – Anonim.

Accesul publicului la evenimente este gratuit, în limita locurilor disponibile, pe bază de rezervare printr-un mesaj trimis către cultbuc@cervantes.es (rezervarea devine valabilă după primirea confirmării în scris).

Maxim Belciug, un artist clasic în formarea sa, este un nume cunoscut iubitorilor de muzică. Este chitaristul „Încântărilor”, cel care se încăpăţânează să creadă că frumuseţea va mântui, totuși, lumea. A cântat pe cele mai mari scene ale lumii, la Paris, Roma, Veneţia, Varşovia, Belgrad, Viena, Stockolm sau Budapesta, dar și pe toate marile scene ale muzicii clasice din ţară: Ateneul Român, Sala Radio, pe scenele Filarmonicilor, la Teatrul Nottara, Teatrul Naţional Bucureşti sau Teatrul Naţional din Iaşi.

Gabriel Bălaşa este un nume frecvent întâlnit pe scena muzicală under şi overground. Un percuţionist inspirat, apreciat pentru prezenţa sa creativă. A susținut concerte la festivaluri naționale și internaționale în România, Ungaria, Portugalia, Franța, Marea Britanie, Germania, China sau India.

Împreună, cei doi formează un duo la fel de insolit ca și muzica lor. Un melanj exuberant de clasic și improvizație, exotisme pline de culoare, accente de world music, valsuri, tangouri, tarantelle, incursiuni în baroc și ritmuri latino-americane.

Programul concertelor viitoare din seria ¡Viva la guitarra!:

Miercuri, 15 mai, ora 19.00 – Reynier Mariño (chitară) și Laura Marquez Nieto (voce și cajon)

Marți, 11 iunie, ora 19.00 – Duo Iancu-Lobonț

 

×
Subiecte în articol: Maxim Belciug Gabriel Bălașa