x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Oasis revine în forță: albumul aniversar ocupă locul întâi în topurile britanice

Oasis revine în forță: albumul aniversar ocupă locul întâi în topurile britanice

de Redacția Jurnalul    |    08 Sep 2024   •   06:20
Oasis revine în forță: albumul aniversar ocupă locul întâi în topurile britanice
Sursa foto: Hepta

Oasis revine în topurile britanice cu un album aniversar și domină clasamentele la 30 de ani de la debut, în ciuda controverselor legate de prețurile biletelor pentru turneul din 2025.

Trupa britanică Oasis a revenit în atenția publicului după ce ediția aniversară a albumului de debut, „Definitely Maybe”, a ajuns pe primul loc în topurile muzicale din Marea Britanie, scrie publicația Deadline.

Relansat pentru a marca 30 de ani de la lansarea originală, albumul include înregistrări inedite și demo-uri nepublicate.

În plus, alte două albume ale formației ocupă poziții fruntașe în top 10: o compilație de hituri a ajuns pe locul trei, iar albumul lor din 1995, „What’s the Story Morning Glory”, se află pe locul patru.

Singura artistă care a reușit să „spargă” dominația trupei în clasamente este Sabrina Carpenter, al cărei album „Short ‘n’ Sweet” ocupă locul al doilea. Ea se află, de asemenea, în top trei în clasamentul single-urilor din Regatul Unit.

Anunțul reunirii trupei Oasis, la 15 ani de la cearta dintre frații Noel și Liam Gallagher, a stârnit un val de entuziasm fără precedent printre fani.

Totuși, vânzarea biletelor pentru concertele din 2025 a provocat controverse, cu accent pe creșterea prețurilor prin sistemul de dinamic, din cauza căruia fanii au plătit mai mult decât se așteptau.

În urma plângerilor, Autoritatea pentru Concurență și Piețe din Marea Britanie a anunțat că va investiga dacă Ticketmaster a încălcat legile de protecție a consumatorilor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: oasis album aniversar topuri britanice