x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Patru evenimente în această săptămână în cadrul Festivalului "Masters of Classic"

Patru evenimente în această săptămână în cadrul Festivalului "Masters of Classic"

de Magdalena Popa Buluc    |    10 Sep 2024   •   10:00
Patru evenimente în această săptămână în cadrul Festivalului "Masters of Classic"

Festivalul "Masters of Classic" continuă și săptămâna aceasta la București, aducând pe scena Sălii Palatului din București artiști de renume internațional.

Astfel, joi, 12 septembrie, pianistul Fazil Say va interpreta partitura solistică a Concertului nr. 3 de Ludwig van Beethoven. În continuare, din creația aceluiași compozitor clasic publicul va putea audia Simfonia a IX-a cu soprana Louise Alder, mezzosoprana Nino Surguladze, tenorul Saimir Pirgu și basul Luiz-Ottavio Faria - soliști. Participă, de asemenea, și Corul Operei de Stat din Ruse.

Tenorul Roberto Alagna va fi protagonistul zilei de vineri, 13 septembrie, a festivalului. Renumitul muzician va susține un concert cu arii din opere de Giacomo Puccini, precum "Manon Lescaut" , "Boema" sau "Madama Butterfly".

Sâmbătă, 14 septembrie, tenorul Piotr Beczała și soprana Olga Kulchynska propun o selecție de arii și duete celebre din opere aparținând creației lui Georges Bizet, Jules Massenet, Giacomo Puccini și Charles Gounod, printre alții.

Festivalul "Masters of Classic" se încheie duminică, 15 septembrie, cu un concert ce îi va avea în prim-plan pe soprana Asmik Grigorian și pe baritonul Andrey Zhilikhovsky. Programul este dedicat, de asemenea, repertoriului liric, cuprinzând arii și duete din opere celebre.

Cele patru evenimente de la Sala Palatului încep la ora 20:00 și se desfășoară cu participarea Orchestrei Filarmonicii din Sofia, condusă de Michelangelo Mazza.

 

×