x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Peste 1500 de persoane au participat la a doua ediție Dor de Doină

Peste 1500 de persoane au participat la a doua ediție Dor de Doină

de Magdalena Popa Buluc    |    12 Sep 2024   •   19:08
Peste 1500 de persoane au participat la a doua ediție Dor de Doină
Sursa foto: @Gabriel Mădularu

Proiectul care a adus folclorul în atenția Generației Z s-a bucurat de o participare aproape dublă față de ediția precedentă. Asociația FRUI VITA a reușit să atragă peste 1500 de persoane printr-o paletă de activități  atractive prin care au promovat patrimoniul, tradițiile și folclorul.

Generația tânără a avut ocazia să își reamintească rădăcinile participând la ateliere de meșteșuguri românești susținute de specialiști, iar copiii au putut face cunoștință cu doina și tradițiile în cadrul atelierelor interactive și a jocurilor surpriză pregătite de organizator.

 

Doina a răsunat în Grădina Botanică pe acorduri jazz și electro house

 

Publicul a avut ocazia să asculte străvechea Doină Românească - Horea Maramureșeană, prezentată într-un mod inedit, printr-o îngemănare a Doinei cu sonoritățile acustice și electronice din sfera jazzului la concertul oferit de Maria Casandra Hauși și Sorin Romanescu, prin proiectul NOD (NEW OLD DOINA).

 

Seara s-a încheiat cu un concert susținut de ARGATU, care a revenit la cea de-a doua ediție cu energia sa electrizantă creând o atmosferă de neuitat în care îmbinarea folclorului cu hip-hop-ul sau electro house-ul a animat sufletele publicului prezent la eveniment.

 

"Mulțumim tuturor participanților care au însuflețit evenimentul nostru din Gradină Botanică. Ne bucurăm că am realizat un proiect care a adus sens, a adus oameni împreună, zâmbete, bucurii și ne-a oferit un amalgam de emoții făcându-ne să trăim fiecare moment la intensități nebănuite. Vă așteptăm cu drag și voie bună să vă bucurați de proiectele pe care le pregătim în viitor" spune Ioana-Diana Bogdan-Teașcă, președinta Asociației FRUI VITA.

 

De altfel anul acesta Asociația FRUI VITA a dus mai departe proiectul manualului digital creat în prima ediție și l-a tradus în limba engleză pentru a fi astfel disponibil la nivel internațional tuturor celor pasionați și interesați de doină.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Dor de Doină Maria Casandra Hauși