x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Pokefest II, în club Fabrica

Pokefest II, în club Fabrica

de Alex Revenco    |    11 Sep 2010   •   00:00
Pokefest II, în club Fabrica

Vineri, 17 septembrie, în clubul din Strada 11 Iunie are loc a doua ediţie Pokefest, festival organizat în memoria solistului de la Recycle Bin, Cosmin "Pokemon" Hurdubeţiu, dispărut dintre noi în noaptea de Crăciun a anului 2008. La manifestarea ce va începe la ora 19:30 şi se va încheia târziu în noapte participă trupele Z.O.B., Dance Trauma, Dekadens, Recycle Bin, Rock n Ghenă, Shlitz, iar intrarea este 25 de lei.

După tragedia de acum doi ani, Bitză, Levi, Grimm şi X-u' au decis să ducă Recycle Bin mai departe, convinşi că asta ar fi fost şi dorinţa lui Poke. Iată câteva gânduri din partea foştilor colegi de formaţie: "În seara de 25 Decembrie 2008, după un extraordinar concert, Cosmin (cunoscut mai mult sub numele de Poke), vocalul formaţiei Recycle Bin, a suferit un atac de cord care i-a fost fatal. Cosmin a fost pentru toţi un prieten, dar pentru unii a fost ca un frate. A iubit oamenii, viaţa şi, nu în ultimul rând, muzica.

A plecat, dar spiritul lui a rămas alături de noi. În memoria lui Poke, noi, colegii lui din trupă, alături de prietenii lui din toată ţara am decis să organizăm anual festivalul intitulat Pokefest. Prima ediţie a avut loc la 19 septembrie 2009 în club Fabrica, unde în jur de 500 de spectatori au venit să se distreze şi să aducă un omagiu lui Poke, ascultând muzica ce i-a marcat viaţa. La chemarea organizatorilor au răspuns şapte trupe, toţi prieteni buni cu Poke şi au cântat fără onorariu sau alte pretenţii materiale. Formaţiile prezente atunci au fost: Coercion, Nişte Băieţi, Pavilionul 32, Z.O.B, Recycle Bin, Molotov Cocktail şi Sick on the Bus (Anglia). Deşi am pierdut un coleg, un prieten, un frate, continuăm să facem planuri şi să realizăm ceea ce ne-am propus când eram împreună. Aşa a fost şi cu Tomberon Records, casa noastră de discuri, ce rămâne un proiect bazat pe prieteni şi prietenie. Iar anul acesta continuăm tradiţia şi împreună cu club Fabrica vom organiza Pokefest ediţia a II-a".

×
Subiecte în articol: muzica