x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Soprana Patricia Brady-Danzig din nou în România

Soprana Patricia Brady-Danzig din nou în România

24 Oct 2011   •   10:49

Patricia Brady Danzig revine in Bucuresti in aceasta toamna pentru un concert ce va avea loc la Cercul Militar National in seara de 28 octombrie, concert prin care aniverseaza 30 de ani de concerte caritabile in Romania, se arata intr-un comunicat de presa. Artista va interpreta lucrari din creatia lui Mozart si din folclorul irlandez alaturi de Florin Ormenisan, Iacob Ormenisan, Hortenzia Romanitan si de Orchestra Muzicii Reprezentative a Ministerului Apararii Nationale dirijata de locotenent colonel Aurelian Gheorghita. In pauza concertului, Patricia Brady Danzig va acorda autografe pe cartea pentru copii pe care a lansat-o recent in Statele Unite.

Patricia Brady-Danzig are o interesanta poveste legata de Romania, care incepe in 1980, continuand si acum. Patricia Brady-Danzig a venit de multe ori in Romania si inainte de 1989, dar si dupa aceea, in ultimii 20 de ani avand posibilitatea de a se implica concret, in afara propriei cariere, si in activitati care o desemneaza ca pe un virtual ambasador cultural in relatiile muzicale Romania - Statele Unite. Ea a fondat Professional Bicultural Development Associates, o organizatie prin care sustine realizarea unor concerte si recitaluri in Statele Unite de catre muzicieni din Romania si de asemenea obtinerea unor burse la universitati americane pentru tinerii studenti.

In 2001, soprana americana a avut trei aparitii in Romania, la Craiova, in Recviem de Mozart si la Bucuresti, in Aula Palatului Cantacuzino, unde a sustinut un recital solistic, iar apoi la Ateneul Roman, unde a interpretat Cantece populare romanesti de Tiberiu Brediceanu, cu acompaniament orchestral. In 2002, Patricia Brady-Danzig a revenit pentru un turneu de concerte in Republica Moldova si Romania. Anul 2003 o readuce pe Patricia Brady Danzig in Romania in cadrul unui turneu in estul Europei, care cuprinde Romania si Ungaria. In acelasi an lanseaza si CD-ul From Romania With Love, dedicat atractiei ei pentru muzica romaneasca. In acelasi an are intalniri cu importante personalitati ale muzicii romanesti si continua actiunile de sustinere a tinerilor muzicieni romani si de creare a unor punti intre Romania si SUA pe plan artistic, atat prin intermediul cursurilor de maiestrie pe care le sustine periodic, cat si prin initiativele personale de a invita tineri muzicieni romani pentur schimburi de experienta in S.U.A.

Revenind in Romania in 2005, Patricia Brady Danzig a conferentiat in cadrul simpozionului Enescu si America organizat de Centrul Cultural American de la Bucuresti la sala Studio a Ateneului Roman. Dupa incheierea festivalului, a sustinut un concert alaturi de Filarmonica din Giurgiu, cu Cantece populare romanesti de Tiberiu Brediceanu, orchestrate de Sabin Pautza, programul cuprinzand si lucrari enesciene. Aparitiile ei pe scene din intreaga tara au continuat in anii urmatori, in recital, alaturi de diferite orchestre din tara, sau alaturi de tanarul tenor Florin Ormenisan.

×
Subiecte în articol: patricia brady danzig