x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Stagiunea de marți seara, 9 aprilie la Ateneul Român. De la Glasgow/Scoția la București, pianistul Alexandru Plăcintă

Stagiunea de marți seara, 9 aprilie la Ateneul Român. De la Glasgow/Scoția la București, pianistul Alexandru Plăcintă

de Magdalena Popa Buluc    |    07 Apr 2024   •   06:00
Stagiunea de marți seara, 9 aprilie la Ateneul Român. De la Glasgow/Scoția la București, pianistul Alexandru Plăcintă

Celebrul pianist francez Éric Heidsieck l-a apreciat pe românul Alexandru Plăcintă drept un interpret remarcabil!  Astăzi student în anul al patrulea de Bachelor of Music, cu bursă integrală la Conservatorul Regal din Scoția, tânărul studiază cu Aaron Shorr și Sinae Lee. De-a lungul anilor, Alexandru a fost laureat al mai multor concursuri naționale și internaționale, printre acestea Concursul Internațional de Pian "Ville de Gagny"/Paris, Concursul Internațional de Pian "Rosario Marciano"/Viena, Concursul Internațional de Pian Ibiza.

Muzicianul român este și câștigător al Concursului Tony&Tanya Webster la Conservatorul Regal din Scoția și câștigător al Concursului de Concerte RCS (Royal Conservatoire of Scotland), reușită în urma căreia i-a fost oferită și ocazia de a colabora cu Orchestra Simfonică RCS în stagiunea 2023/2024, ca solist al Concertului pentru pian și orchestră nr. 1 de Ceaikovski. Alexandru Plăcintă a participat la cursuri de măiestrie susținute de pianiști de mare renume și a reușit să se afirme, prin recitaluri camerale sau ca solist, atât în viața muzicală din România cât și în Grecia, Italia, Malta, Marea Britanie și Spania. Pianistul   este pentru a doua oară invitat în stagiunea de marți seara.

 


Marți, 9 aprilie 2024, ora 19.00, Ateneul Român, Sala mică

Stagiunea de marți seara

Recital de pian

Alexandru Plăcintă

Program

Serghei Rahmaninov

Preludii op. 23, selecţie:

Nr. 1, în fa diez minor

Nr. 7, în do minor

Nr. 3, în re minor

Nr. 5, în sol minor

Nr. 4, în re major

Nr. 2, în si bemol major

Modest Musorgski

Tablouri dintr-o expoziție


Coproducător Radio România Muzical

Biletele se pot cumpăra

- De la Casa de Bilete a Ateneului Român (Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00,

Telefon: 021.315.68.75

- Online, accesând site-ul www.fge.org.ro - secțiunea „Calendar“.

 

Stagiunea de marți seara este un proiect care a luat naștere în anul 2008 și este realizat în parteneriat cu Radio România Muzical. A fost creat, în principal, cu intenția de a susține și a prezenta publicului tineri muzicieni români care s-au remarcat în competiții internaționale, sau care se află la studii în străinătate.

 

×