x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Stagiunea de marți seara. Din America, via Timișoara, la București. Violonistul Sebastian Manning.

Stagiunea de marți seara. Din America, via Timișoara, la București. Violonistul Sebastian Manning.

de Magdalena Popa Buluc    |    24 Feb 2024   •   07:00
Stagiunea de marți seara. Din America, via Timișoara, la București. Violonistul Sebastian Manning.

Sebastian Manning este elev în clasa a VIII-a la Liceul de Artă „Ion Vidu” din Timișoara, unde studiază cu prof. Cristina Dan. Tânărul violonist originar din Quincy/ Illinois/ SUA s-a făcut repede  remarcat iar prima sa participare, la vârsta de numai 7 ani, la un concurs internațional în Italia, în Citta di Barletta, a fost recompensată cu premiul I. În anii de formare a câștigat premii  în competiții naționale și internaționale; amintim Premiul I la Concursul Internațional „Muse”/ Grecia și Marele Premiu la Concursul „Mini Paganini”/ Belgrad,

Pasiunea pentru vioară se completează cu cea pentru muzică de cameră. Alături de ceilalți doi membrii ai Trio-ului TMS (Maria Pîrvulescu-pian și Tudor Ionescu-violoncel-), a obținut Marele Premiu la Concursul MusicalFest București, Marele Premiu la Concursul internațional online de coarde și muzică de cameră Festival 4 Arts Câmpina și a participat la Festivalul Eufonia care a avut loc la Timișoara. În 2023, Sebastian Manning a fost bursier SoNoRo.

 

În urma unor recomandări serioase, l-am invitat pe violonistul timișorean să susțină, în 27 februarie, un recital în cadrul Stagiunii de marți seara, la Filarmonica George Enescu București unde îl va avea alături pe prof.  Victor Andrei Părău, un pianist de forță și amplă respirație, din 2013 membru al ansamblului Atem din Timișoara, dedicat promovării muzicii moderne și contemporane.

Marți,  27 februarie, ora 19, Ateneul Român, Sala mică

SEBASTIAN MANNING - vioară

VICTOR ANDREI PĂRĂU – pian

 

Program

Fritz Kreisler - Marche miniature viennoise

Johann Sebastian Bach - Adagio și Fuga în sol minor

Antonin Dvorak - Sonatina, op. 100

George Enescu - Impromptu concertant

Eugene Ysaye - Sonata nr. 3, "Ballade"

Henri Wieniawski - Fantezia Faust

×