x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Un nou album Michael Jackson va fi lansat în noiembrie

Un nou album Michael Jackson va fi lansat în noiembrie

31 Iul 2010   •   00:00
Un nou album Michael Jackson va fi lansat în noiembrie

În noiembrie, Sony Music va lansa un nou album Michael Jackson, cu zece piese necunoscute publicului, ca prim proiect rezultat din acordul de 250 de milioane de dolari încheiat în martie de casa de producţie cu administratorii averii artistului.



Cel care se ocupă de pregătirea noului material discografic este Rodney Jerkins, producătorul albumului "Invincible" din 2001, ultimul album de studio al lui Michael Jackson, înainte de decesul starului, în iunie anul trecut.

Albumul va fi lansat în noiembrie de Sony Music, în urma încheierii unei afaceri-record de casa de producţie, care a plătit, în martie, 250 de milioane de dolari moştenitorilor lui Michael Jackson, pentru a edita zece albume cu muzica acestuia şi a lansa produse derivate asociate numelui cântăreţului, în următorii şapte ani.

Pe lângă materialul ce va apărea pe noul album, "Regele muzicii pop" ar fi lăsat în urmă circa 100 de piese care nu au fost lansate, multe dintre ele datând din perioada de glorie a cântăreţului din anii '80. Managerul artistului, Frank DiLeo, a confirmat că mai sunt păstrate şi piese înregistrate de Michael Jackson cu artiştii Akon şi will.i.am, în anii '90, relatează nydailynews.com, citat de Mediafax.

Michael Jackson nu este primul artist a cărui carieră continuă mult după moartea sa. Şapte albume originale sub semnătura lui Tupac Shakur au fost lansate după ce rapper-ul a fost ucis în 1996. De asemenea, primul album al lui Johnny Cash, clasat pe primul loc, a fost lansat în 2006, la trei ani după moartea celebrului cântăreţ de country.

Michael Jackson a încetat din viaţă pe 25 iunie 2009, în Los Angeles, la vârsta de 50 de ani, în urma unei supradoze de medicamente. El a fost unul dintre artiştii cu cele mai mari vânzări de albume din toate timpurile. Michael Jackson şi-a început cariera muzicală împreună cu fraţii săi, în trupa Jackson 5, promovată de celebra casă de discuri Motown, după care s-a lansat într-o strălucită carieră solo. Albumul său "Thriller" a câştigat opt premii Grammy. Şapte dintre aceste premii au fost obţinute pentru melodia care dă titlul albumului.

×
Subiecte în articol: muzica