x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Un simbol luminos şi strălucitor

Un simbol luminos şi strălucitor

31 Aug 2011   •   21:00
Un simbol luminos şi strălucitor

Am ajuns in ziua in care va avea loc concertul de deschidere a celei a douazecea editie a Festivalului Enescu. Este a noua editie care se desfasoara intr-o Romanie libera si democrata.

Suntem mandri si bucurosi ca si in vremurile actuale de criza mondiala, dominate de nesiguranta, de indoieli, de castig material, de forme fara fond, cand aparenta este mai importanta pentru unii decat realitatea si acapararea materiala a devenit religia tuturora, un festival dedicat Culturii si Artei isi mai gaseste, totusi adepti si sustinatori.

Prezenta dvs. la concertele si spectacolele, care sunt vandute in medie cu 96%, ne da noua increderea ca straduintele noastre sunt rasplatite, acceptate si respectate, asigurand astfel intelegerea si motivatia acelora care decid sustinerea acestor zile festive macar o data la doi ani, ca si noi, in Romania noastra, sa ii putem prezenta pe reprezentantii de frunte ai lumii internationale a muzicii.

Ceea ce eu imi doresc este ca Festivalul Enescu sa fi e un factor pozitiv, un imbold determinant pentru nazuintele acelora care incearca din rasputeri sa pastreze si sa dezvolte creatia artistica muzicala in tara noastra.
Adevaratele valori culturale si spirituale sunt vesnice si neinfl uentabile de ratacirile unei false modernitati si de conformismul cu aliantele politice de conjunctura.

Festivalul Enescu a supravietuit anilor dictaturii, a supravietuit si anilor de tranzitie – chiar daca acesti ani par a fi interminabili la noi – este si va fi intotdeauna un luminos si stralucitor simbol a tot ce este si a fost intotdeauna mai bun in tara noastra: Arta si Cultura.
Ioan Holender
Director artistic

×
Subiecte în articol: festivalul george enescu 2011