x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Ziua Națională a României, celebrată printr-un Concert Extraordinar la Opera Națională București

Ziua Națională a României, celebrată printr-un Concert Extraordinar la Opera Națională București

de Magdalena Popa Buluc    |    20 Noi 2023   •   20:00
Ziua Națională a României, celebrată printr-un Concert Extraordinar la Opera Națională București

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.

Publicul este invitat să se alăture acestei sărbători a muzicii românești, intrarea fiind liberă în limita locurilor disponibile, la o gală formată din două părți, cu pauză, unde peste 37 de artiști vor celebra creația românească.

În program se regăsesc lucrări cunoscute precum „Somnoroase păsărele” și „Ce te legeni, codrule” de N. Bretan, „De ce nu-mi vii” de G. Dima, „Când treci, bade, pe la noi” de A. Stoia, „Cântecul fluierașului” de G. Stephănescu, „Doina Stăncuței” de T. Brediceanu, „Balada” de C. Porumbescu și multe altele. Regia este semnată de Alexandru Nagy, regizor al Operei Naționale București.

×