x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură "Omul cu o chitară", la Brăila

"Omul cu o chitară", la Brăila

de Alex Revenco    |    02 Noi 2007   •   00:00
 "Omul cu o chitară", la Brăila
Sursa foto: LUCIAN ALECU/

La Casa Tineretului din Brăila, astăzi şi măine, paisprezece tinere talente ale genului folk din toată ţara se bat pentru trei premii consistente, iar rezultatele le vom afla duminică, la gală.

La Casa Tineretului din Brăila, astăzi şi măine, paisprezece tinere talente ale genului folk din toată ţara se bat pentru trei premii consistente, iar rezultatele le vom afla duminică, la gală.

Consiliul Judeţean Brăila şi Centrul de Creaţie sunt, din nou, organizatorii Festivalului Naţional Folk "Omul cu o chitară", ajuns la cea de-a doua ediţie. In toate cele trei zile, spectacolele incep la ora 18:00, vineri şi sămbătă are loc concursul, iar duminică e spectacolul de gală.

RECITALURI. Biletele de intrare au preţuri deosebit de prietenoase: 15 lei pe zi sau 30 de lei abonamentul pentru toate cele trei zile. Mai ales dacă ţinem cont de vedetele genului care vor avea recitaluri, după cum urmează: vineri - Dorin Şipoş. Victor Socaciu & Biroul Executiv, Pavel Stratan şi sămbătă - Ada Milea, Ducu Bertzi şi un recital istoric, Marius Baţu şi "canadianul" Eugen Baboi, adică Poesis din nou impreună! Iar in cadrul spectacolului de gală, duminică vor urca pe scena Casei Tineretului din Brăila Silvian Stăncel (căştigătorul de anul trecut al Festivalului "Omul cu o chitară"), Mircea Baniciu (proaspăt divorţat de Phoenix), Vladi Cnejevici, Daniel Iancu. Mai trebuie adăugat că juriul concursului este prezidat de binecunoscutul cantautor Victor Socaciu, iar festivalul va fi prezentat de experimentatul Octavian Ursulescu. Premiile oferite de organizatori sunt şi de această dată deosebit de atractive, astfel, marele căştigător va pleca acasă cu 7.000 de lei, in timp ce premiul doi este de 3.500 de lei, iar premiul trei de 2.000 de lei. In plus, vor mai fi şi trei menţiuni, in valoare de 1.000 de lei fiecare.

CARITATE. Tot in cadrul festivalului de la Brăila, sămbătă va avea loc o acţiune caritabilă, de străngere de fonduri pentru o persoană aflată intr-o stare critică. Este vorba despre Gabriela Gheorghe Zăvoiu, fostă căntăreaţă de folk care s-a stabilit in Statele Unite, unde a suferit un teribil accident şi a rămas infirmă. Atăt serile de concurs, căt şi spectacolul de gală de duminică vor fi transmise in direct de un post local de televiziune, iar o echipă a televiziunii publice va filma evenimentul.

Concurs

Pentru premiile şi menţiunile festivalului se vor bate atăt grupuri ca Tandem - Iaşi, Sau Nu - Cluj, Contract - Slobozia, D’Ark - Piatra-Neamţ, Studis - Călăraşi, Duo sau Folkiştii cu Trabant - Brăila, interpreţi din toată ţara: Nicu Zotta - Buzău, Gabi Ciolan - Ploieşti, Claudiu Ion Ene şi Ionuţ Cărbunescu din Brăila, Gigi Smădoi - Craiova şi (doar) două fete: Didina Curea din Oţelul Roşu şi Daniela Poenaru din Braşov. Potrivit unui obicei al festivalului folk "Omul cu o chitară", căştigătorul unei ediţii are, la ediţia următoare, onoarea de a avea un recital in ultima zi, in cadrul spectacolului de gală. Aşa se explică in acest an prezenţa lui Silvian Stăncel alături de greii Mircea Baniciu şi Vladi Cnejevici şi sau Daniel Iancu.

alex.revenco@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: Braila cultura