x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură "Omul cu o chitară": Regal de folk la Brăila

"Omul cu o chitară": Regal de folk la Brăila

de Alex Revenco    |    06 Noi 2007   •   00:00
"Omul cu o chitară": Regal de folk la Brăila

Alături de marile vedete ale genului, prezente in recital, interpreţi din intreaga ţară au venit in oraşul de pe malul Dunării, atraşi de premiile uriaşe din concurs: 2.000, 3.500 şi 7.000 de lei.

Alături de marile vedete ale genului, prezente in recital, interpreţi din intreaga ţară au venit in oraşul de pe malul Dunării, atraşi de premiile uriaşe din concurs: 2.000, 3.500 şi 7.000 de lei.

Şi la cea de-a doua ediţie, publicul brăilean a fost răsfăţat cu momente muzicale de excepţie. Pe lăngă Pavel Stratan şi Daniel Iancu, pentru prima dată in oraş, Marius Baţu şi Eugen Baboi au susţinut primul concert impreună, după unsprezece ani, sub titulatura Poesis. Atăt Stratan, căt şi Iancu s-au bucurat de o primire foarte caldă, iar Baţu&Baboi au fost impresionaţi de publicul care nu le-a uitat vechile căntece.

LANSARE POESIS. Cu acest prilej, Poesis şi-a lansat cel de-al doilea album, intitulat "Babilon", cu două zile inainte de Bucureşti. Cantautorul brăilean Dorin Şipoş a deschis prima zi a festivalului cu un recital elegant, urmat de Pavel Stratan, după care Victor Socaciu a ridicat sala in picioare cu binecunoscutele hituri reorchestrate modern, impreună cu excelentul grup Biroul Executiv. Cea de-a doua seară, deschisă de Poesis, a continuat cu fascinanta şi imprevizibila Ada Milea, bisată de mai multe ori, şi s-a incheiat cu binecunoscutele hituri ale lui Ducu Bertzi, acompaniat de Marius Baţu. Căştigătorul de anul trecut, Silvan Stăncel, a inceput ultima seară, urmat de Daniel Iancu - irezistibil, in timp ce Mircea Baniciu, acompaniat de Vladi Cnejevici, şi-a reconfirmat in faţa publicului din Brăila forţa de seducţie.

MOTOR. Trebuie ştiut că, aşa cum spunea şi Tavi Ursulescu, reuşita evenimentului se datorează lui Gheorghe Bunea Stanciu, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, "motorul" festivalului, şi Mariei Puşcaciu, director al Centrului Judeţean de Cultură.

Căştigătorii

Iată care este lista laureaţilor acestei ediţii: Premiul I, in valoare de 7.000 de lei - Didina Curea din Oţelul Roşu; Premiul al II-lea - 3.500 de lei - Tandem din Iaşi, Premiul al III-lea - Nicolae Zotta din Buzău. Au mai fost acordate trei menţiuni, de căte 1.000 de lei fiecare, grupului Trio din Brăila, lui Adrian Bezna - Piatra-Neamţ şi grupului Fokisţii cu Trabant din Brăila.

alex.revenco@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: cultura