x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Panic At The Disco - Imbina pop-punk cu electro, dance si rock

Panic At The Disco - Imbina pop-punk cu electro, dance si rock

de Alex Revenco    |    10 Sep 2006   •   00:00
Panic At The Disco - Imbina pop-punk cu electro, dance si rock

Dupa ce i-a cucerit pe americani, P#33;ATD a avut vara asta concerte sold-out in Europa, urmand un turneu ce include Australia, Noua Zeelanda si cateva capitale europene.

Dupa ce i-a cucerit pe americani, P#33;ATD a avut vara asta concerte sold-out in Europa, urmand un turneu ce include Australia, Noua Zeelanda si cateva capitale europene.

Grupul din Las Vegas este alcatuit din patru pusti talentati in muzica si suficient de maturi in versuri. Excelenta contributie vocala a lui Brendon Urie care canta si la chitara, clape, pian, acordeon, orga este completata de textele destepte si haioase, in acelasi timp scrise de Ryan Ross chitara, clape, pian, acordeon, orga, la care se adauga o coerenta sectie ritmica formata din Bret Wilson chitara bas si Spencer Smith tobe. Iar cu totii fac o muzica rock ideala pentru dans si petrecere, ce nu se adreseaza numai adolescentilor.

DESPARTIRE. Dar in luna mai a acestui an s-a produs despartirea de chitaristul bas Wilson, inlocuit de Jon Walker, care contribuie si cu backing vocals la concertele grupului. Intre Wilson si P#33;ATD a izbucnit ulterior un quot;"razboiquot;" in presa americana, basistul spunand ca a fost concediat fara sa fie anuntat, in timp ce fostii colegi afirma ca au fost cu totii de acord sa renunte la el pe motiv ca quot;"nu a avut nici o contributie nici la muzica albumului, nici macar la interpretarea si inregistrarea partiturii pentru chitara basquot;". Tot in luna mai a aparut si al doilea videoclip al albumului, quot;"But Ita#128;#153;s Better If You Doquot;", iar in iulie, al treilea, dupa piesa quot;"Lying Is The Most Fun A Girl Can Have Without Taking Her Clothes Offquot;".

Disc de Platina - Baietii din LA, in top

In mai putin de un an de la aparitie, albumul de debut al trupei din California a depasit un milion de unitati vandute si a devenit Disc de Platina. In afara de singles, discul a fost promovat prin trei videoclipuri, primul dintre ele aparut la inceputul acestui an devenind quot;"lozul castigatorquot;" al tinerei formatii. Recent, la ceremonia de decernare a Premiilor MTV Video Music, clipul quot;"I Write Sins Not Tragediesquot;" a fost desemnat quot;"Video of the Yearquot;".

×
Subiecte în articol: cultura