x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Recital de koto la București

Recital de koto la București

de Magdalena Popa Buluc    |    18 Aug 2024   •   12:00
Recital de koto la București
Sursa foto: RECITAL DE KOTO LA BUCUREȘTI 

Ambasada Japoniei în România vă invită la recital de koto Fuyuki ENOKIDO, vineri, 23 August 2024, de la orele 19:00, la ARCUB – Hanul Gabroveni, Sala Mare

Avem plăcerea de a invita publicul bucureștean la un recital extraordinar de koto, susținut de renumita artistă japoneză, doamna Fuyuki Enokido. Evenimentul va avea loc pe data de 23 august la ARCUB – Hanul Gabroveni, Sala Mare, și promite să ofere o seară de neuitat, plină de muzică tradițională japoneză. Evenimentul se desfășoară cu sprijinul ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Doamna Fuyuki Enokido este o maestră a koto-ului, un instrument tradițional cu coarde, specific culturii japoneze (asemănător cu harpa). Recitalurile sale sunt cunoscute pentru delicatețea și profunzimea interpretării, reușind să aduca în fața publicului esența muzicii tradiționale japoneze, în toată splendoarea sa.

Născută în Tokyo, doamna Enokido a învățat să cânte la koto, când avea doar 3 ani.  În 2000, a absolvit Universitatea de Arte din Tokyo și a primit premiul Acanthus Music Award, care este acordat de universitate celor mai buni studenți. Primul ei recital susținut în străinătate a fost în Noua Zeelandă, prin grantul Japan Foundation în 1991. De atunci, a participat la evenimente oficiale în mai mult de 36 de țări, inclusiv Germania, Turcia, Italia, Vietnam, Franța, Thailanda. În 2012, a fost numită Ambasador al Schimbului Cultural de către Agenția pentru Afaceri Culturale din Japonia și a oferit ateliere și concerte în Germania, Australia și Anglia.

Acest eveniment face parte din seria de manifestări culturale organizate de Ambasada Japoniei în România, menite să promoveze cultura japoneză și să întărească legăturile culturale dintre Japonia și România. Recitalul de koto al doamnei Fuyuki Enokido este o oportunitate rară de a experimenta live un aspect autentic și captivant al culturii nipone.

*Evenimentul va avea loc în limba engleză.

 

Intrarea este liberă!

×