x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Șapte producții noi, Festivalul Interferențe și Săptămâna Comemorativă György Harag – în cea de-a 232-a stagiune a Teatrului Maghiar de Stat Cluj!

Șapte producții noi, Festivalul Interferențe și Săptămâna Comemorativă György Harag – în cea de-a 232-a stagiune a Teatrului Maghiar de Stat Cluj!

de Magdalena Popa Buluc    |    09 Sep 2024   •   10:00
Șapte producții noi, Festivalul Interferențe și Săptămâna Comemorativă György Harag – în cea de-a 232-a stagiune a Teatrului Maghiar de Stat Cluj!

În cadrul conferinței de presă organizată cu ocazia deschiderii stagiunii 2024/2025, Gábor Tompa, directorul general al Teatrului Maghiar de Stat Cluj, a prezentat proiectele și evenimentele care vor avea loc în perioada următoare.

Anul acesta, pe lângă cele șapte premiere programate, Teatrul Maghiar de Stat Cluj va organiza Festivalul Internațional de Teatru Interferențe, și Săptămână Comemorativă György Harag.

Miercuri, 25 septembrie, ora 19.00, în Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat Cluj, va avea loc premiera oficială a spectacolului Janovics, pus în scenă de Attila Vidnyánszky jr. Bazat pe textul scris de Miklós Vecsei H. şi Nikolett Németh, precum și pe improvizațiile echipei de creație, spectacolul se concentrează pe viața și opera celebrului director de teatru clujean, regizor de teatru și film, actor și scenarist, Jenő Janovics.

Anul acesta, publicul clujean se va putea bucura de Festivalul Internațional de Teatru Interferențe, care va avea loc în perioada 2-17 noiembrie. Interferențe este unul dintre cele mai prestigioase festivaluri internaționale de teatru din țară, recompensat de către Senatul UNITER, în anul 2023, cu Premiul de Excelență „Ion Caramitru”.

În perioada 2-10 iunie, la 100 de ani de la nașterea regizorului, Teatrul Maghiar de Stat va organiza Săptămâna Comemorativă György Harag, personalitate de renume internațional, unul dintre maeștrii teatrului românesc și un apropiat al Teatrului clujean.

În luna octombrie, Istvan Szabó K. vor începe repetițiile la adaptarea scenică a romanului Pornocrație de Páskándi Géza. Premiera absolută a scrierii va avea loc pe data de 15 decembrie, în Sala Mare. De asemenea, Gábor Tompa va pune în scenă un text al scriitorului norvegian contemporan Jon Fosse, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, intitulat I Am the Wind.

Zoltán Puskás, binecunoscut publicului clujean, va regiza musicalul Cabaret de Masteroff - Kander - Ebb, care va avea premiera pe scena mare a Teatrului. De asemenea, Mihaela Panainte va pune în scenă adaptarea romanului Regele alb de György Dragomán, la Sala Studio. Va urma comedia absurdă Tango de Sławomir Mrożek regizată Attila Keresztes.

Ultima producție a stagiunii, Orașul nostru de Thornton Wilder, va fi montată de regizoarea americană Jesca Prudencio, care va lucra pentru prima dată cu trupa clujeană.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Promoție 1+1 la început de stagiune!

Cu ocazia noului sezon teatral, lansăm o promoție care se adresează celor care iubesc drama istorică, musicalul și spectacolele pentru copii.

Dacă cumperi un bilet la oricare dintre spectacolele Maria Stuart (20 septembrie), Privighetoarea (21 septembrie) sau Ferma animalelor (22 septembrie), pe al doilea îl vei primi gratuit!

Promoția este valabilă doar în cazul biletelor cumpărate de la Casa de bilete a Teatrului.

 

×