x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Show grandios Iris

Show grandios Iris

de Alex Revenco    |    07 Oct 2007   •   00:00
Show grandios Iris
Sursa foto: DAN MARINESCU/

Circa 18.000 de spectatori au asistat la un spectacol emoţionant oferit de Cristi, Nelu, Boro şi Valter impreună cu invitaţii lor.

Vineri seara, fani de toate vărstele au urmărit, timp de mai mult de trei ore, concertul aniversar Iris 30 de ani - Cei ce vor fi.

ANIVERSARE - Pe Aeroportul Băneasa

Circa 18.000 de spectatori au asistat la un spectacol emoţionant oferit de Cristi, Nelu, Boro şi Valter impreună cu invitaţii lor.

Vineri seara, fani de toate vărstele au urmărit, timp de mai mult de trei ore, concertul aniversar Iris 30 de ani - Cei ce vor fi. Pe lăngă retrospectiva marilor hituri ale formaţiei, uriaşul spectacol a cuprins părţi intregi din dublul CD "Cei ce vor fi", cel mai recent album Iris, lansat in aceeaşi seară de Roton. Show-ul a inceput tare, cu cinci "vechituri" consecutive, atăt de indrăgite de public: "Pămăntul il cuprind"/ "Pe ape"/ "Cine mă strigă in noapte"/ "Valuri"/ "Noaptea". După un pasaj recitativ oferit de extraordinara Maia Morgenstern, tenorul Teodor Ilinca a căntat in manieră personală "Corabia cu pănze". Adrian Despot de la Viţa de vie (cu "Ai indoiala"), Mike Godoroja & ŢeŢe Rădulecu muzicuţă ("Blues pentru tine"), Paula Seling ("Lasă-mi-te") şi Florin Chilian ("Tu"), Felicia Filip ("Iubire din cer") au contribuit, ca invitaţi, la reuşita spectacolului. O notă aparte lui Tudor Chirilă, care a interpretat magistral "De ce", contribuţia sa la noul album Iris. Corul Accustic (dirijat de Daniel Jinga) a fost tot timpul pe scenă şi a dat greutate pieselor, in timp ce două trupe s-au numărat şi ele printre invitaţi. Este vorba despre Vodoo (condusă de Lucian Cristian Dumitrescu, băiatul lui Nelu) şi Trooper din Tărgovişte (care au in discografie un EP, tribut adus grupului Iris). Şi ca intr-un concert aniversar Iris au căntat de toate, piese mai vechi ("Trenul făra naş", "Strada ta"), mai noi ("Lună plină, să nu crezi nimic", "Doamna in negru", "Casino", "Somn bizar") şi unele in premieră ("Lacrimi de rouă", "Evadare de cinci stele", "Ingerii goi"). Instrumentiştii de la Iris (Boro, Valter, Relu, Nelu) au avut ocazia să facă solo-uri pe instrumente şi in final toţi participanţii la mega spectacol au urcat pe scenă, totul luănd sfărşit pe "Oda bucuriei".

×
Subiecte în articol: cultura iris