x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Soliste aflate in cadere libera

Soliste aflate in cadere libera

15 Apr 2005   •   00:00

Poate si pentru ca s-a instalat oficial primavara, artistele din Romania au inceput sa nu mai stea foarte bine la capitolul clasamente muzicale.



  • de CRISTIANA STAMATESCU

  • EXCEPTIE. Andreea Balan, una dintre putinele soliste care nu pica in clasamente
    In mod sigur, fiind in primul rand femei, ele se gandesc la tinutele cu care se vor afisa in perioada urmatoare, se epuizeaza in salile de fitness pentru a da jos kilogramele puse peste iarna, ce mai, un intreg proces de transformare pentru o lunga perioada de intensa activitate. De ce? Pentru ca urmeaza sa inceapa concertele, turneele, toate activitati aducatoare de bani si de fani. Clasamentele vor fi tot acolo si cand toata aceasta tevatura se va incheia. Asa ca, cu mici exceptii, solistele din muzica romaneasca sunt in cadere libera. Lil’lee, Nicola, Anna Lesko, Nico, Giulia, Analia Selis, Loredana... toate sunt in coborare cu piesele pe care le au in Romanian Top 100 Singles Chart. Exceptiile se cheama Andra si Andreea Balan. Cu cel mai recent single al sau, Andreea reuseste mult-dorita desprindere de imaginea Andre. Dupa doua videoclipuri cu mesaj rebel si o schimbare de look la 180 de grade, Andreea este oficial o "fata rea". Melodia "Evadez" suna extrem de bine, cei interesati de barfe si scenarii putand sa presupuna si ca mesajul piesei ii este adresat lui Sandel Balan, care a fost autoritar cu Andreea pana la majoratul acesteia. Sau poate este doar un mesaj catre iubitul ei... imaginar sau nu. Fiecare crede ce vrea.

    MIHAI INTRA IN TOP
    Reuseste sa intre in cea mai recenta editie de top Mihai cu primul single extras din albumul de debut in cariera solo. Piesa se cheama "Cat de frumoasa esti", iar albumul, "Altceva". Muzica este intr-adevar... altceva fata de ce canta Mihai pe vremea trupei Valahia. Mult mai sensibil si romantic, punandu-si mult mai bine vocea in valoare. VH2, Animal X si M&G au intrat si ei in clasament cu piese noi. Foarte interesanta este piesa celor de la M&G. Dupa o lunga cariera in hip-hop, acum baietii abordeaza stilul raggamuffin dancehall si suna foarte jamaican. De ascultat! Will Smith isi trage partea obtinand titlul de Highest Climber. Pentru titlul de Highest New Entry platim tribut filonului balcanico-manelist, piesa fiind semnata de artistul indian Arash si purtand titlul extrem de "inspirat" - BoroBoro. Ultima si cea mai importanta performanta ce trebuie notata este schimbarea de la varful clasamentului. Kylie Minogue paraseste locul 1, care este luat de Uniting Nations cu al lor "Out of touch". Fiind un hit ce are toate caracteristicile unuia "efemer", sa vedem cat va rezista la varf.

    ×
    Subiecte în articol: cultura