x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Cea de-a 20-a ediție a Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa la final!

Cea de-a 20-a ediție a Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa la final!

de Magdalena Popa Buluc    |    23 Noi 2023   •   21:00
Cea de-a 20-a ediție a Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa la final!

Spectacolul Titus Andronicus de William Shakespeare (Teatrul Dramatic Iugoslav), în regia lui András Urbán, a încheiat cea de-a 20-a ediție a UTE Fest – Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa.

În cele șaisprezece zile de festival, publicul a avut ocazia de a vedea 11 trupe din 11 țări, cum ar fi: Grecia, Republica Cehă, România, Ungaria, Polonia, Luxemburg, Serbia, Portugalia, Slovenia, Italia, Bulgaria.

Reprezentațiile s-au bucurat de un interes deosebit din partea publicului. Pentru producțiile care s-au jucat în Sala Studio locurile s-au vândut aproape instant. Printre spectacolele de succes s-au numărat: Scaunele de Eugène Ionesco, regia Gábor Tompa și Ciuma de Albert Camus, regia Frank Hoffmann (Teatrul Național din Luxemburg); Romeo și Julieta, după William Shakespeare, regia Attila Vidnyánszky Jr.); Demoni de Lars Norén, regia Nuno Cardoso și Édes Anna, regia István K. Szabó (Teatrul Maghiar de Stat Cluj).

În Sala Mare, cei mai mulți spectatori au fost prezenți la Avarul de Molière, în regia lui Máté Szabó, cu Zoltán Mucsi în rolul principal (Teatrul Szigligeti din Szolnok).

De asemenea, evenimentele conexe (expoziții, lansări de carte, discuții) au adus la Teatrul Maghiar un număr mare de participanți.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×