x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Constantin Chiriac, invitat special la redeschiderea Sălii „Sarah Bernhardt” - Théâtre de la Ville Paris

Constantin Chiriac, invitat special la redeschiderea Sălii „Sarah Bernhardt” - Théâtre de la Ville Paris

de Magdalena Popa Buluc    |    08 Oct 2023   •   12:00
Constantin Chiriac, invitat special la redeschiderea Sălii „Sarah Bernhardt” - Théâtre de la Ville Paris
Sursa foto: Rares Helici

Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, este invitat zilele acestea în Franța, pentru a participa cu un moment artistic în programul prilejuit de redeschiderea Sălii „Sarah Bernhardt” din cadrul Théâtre de la Ville Paris.

În 7 octombrie, începând cu ora 19.45, Constantin Chiriac va prezenta pentru publicul francez un extras din romanul „Singuraticul” de Eugène Ionesco.

Théâtre de la Ville Paris este cel mai important teatru din Paris și unul dintre cele mai apreciate teatre din Franța. În 7 octombrie, instituția de cultură franceză organizează o amplă manifestare culturală pentru a marca redeschiderea Sălii „Sarah Bernhardt”. Alături de Constantin Chiriac, în programul zilei se regăsesc personalități și teatre de prestigiu din lume.

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu au o colaborare de tradiție cu Théâtre de la Ville Paris, cele mai recente exemple fiind premierele din cadrul Ediției 30 a FITS, „Ionesco: Un regal” și „Consultații poetice”, ambele în regia lui Emmanuel Demarcy-Mota, cea de-a doua producție fiind realizată cu actori ai TNRS.

×