x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Cu “Dor de Eminescu” e celebrată la Stockholm Limba Română

Cu “Dor de Eminescu” e celebrată la Stockholm Limba Română

de Maria Sârbu    |    14 Aug 2014   •   19:05
Cu “Dor de Eminescu” e celebrată la Stockholm Limba Română

Ziua Limbii Române, celebrată pe 31 august, va fi marcată la Stockholm, prin recitalul “Dor de Eminescu” susţinut de actorul Ion Caramitru, acompaniat de clarinetistul Aurelian-Octav Popa, sâmbătă, 23 august. Cuvântul ales şi rostit se întregeşte cu muzica. E ca un duet pe două voci. Acest recital a fost prezentat pe mai multe scene din lume, inculis din SUA şi Canada. Astfel, spectacolul care va fi prezentat la Stockholm în română, desigur, conţine selecţiuni din manuscrisele eminesciene: poezie, proză, filosofie şi... inserţiuni muzicale.

Spectacolul “Dor de Eminescu” la care a contribuit, ca producător, UNITER este în repertoriul Teatrului Naţional “I.L. Caragiale” din Bucureşti.

Potrivit Institutului Cultural Român de la Stockholm, evenimentul va avea loc la TeaterStudio Lederman din capitala Suediei, pe scena căruia au ajuns şi alţi artişti români – Ada Milea, Dorina Chiriac şi Radu Bânzaru, cu  “Apolodor”. TeaterStudio Lederman este deschis coproducţiilor şi colaborărilor internaţionale, în repertoriul acestui teatru existând spectacole de teatru, dar şi concerte de jazz, folk sau world music.


×