x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru George Constantin, la... mall

George Constantin, la... mall

29 Oct 2014   •   17:15
George Constantin, la... mall
Sursa foto: Lucian Muntean

Festivalul Naţional de Teatru i-a adus un omagiu unui colosal actor prin organizarea expoziţiei “Magistre fără seamăn, slavă! – In memoriam George Constantin”. Vernisajul a avut loc marţi seara, la Grand Cinema&More din Băneasa Shopping City. Într-un spaţiu atipic, dar atât de bine ales, portrete în alb şi negru din spectacole în care acest extraordinar actor a jucat domină, atrăgând atenţia şi eclipsând cumva afişele cu filme americale din foaierul mare de aici. Au vorbit la vernisaj, despre George Constantin, Marina Constantinescu, directorul FNT, regizoarea Sanda Manu, actorul Ion Caramitru, curatorul expoziţiei Irina Tapalagă.

“Ne aducem cu toţii omagiul şi plecăciunea faţă de unul dintre cei mai mari actori ai teatrului românesc: un actor exemplar, o forţă uriaşă, explozivă, care a jucat poate la cei mai importanţi regizori”, spunea Marina Constantinescu.

Regizoarea Sanda Manu a afirmat că a fost colegă de facultate cu George Constantin, s-au născut în acelaşi an, au debutat în acelaşi an cu aceeaşi piesă - “Pygmalion”. El juca un rol care aparent nu i s-ar fi potrivit, dar a fost norocul lui, căci a apărut ca o stea. “A apărut şi a rămas actorul strălucitor, actorul puternic, actorul profund, adânc, vulcanic şi îngrozitor de timid”, menţiona cunoscuta regizoare, adăugând că timiditatea şi talentul le-a moştenit şi fiul său, actorul Mihai Constantin. A fost actorul “care şi-a dat viaţa” pentru meseria sa, dăruind multă bucurie, oferind o lecţie de teatru şi de viaţă.

Publicul a putut procura, după vernisaj, DVD-ul “Mari actori români” - George Constantin, care conţine un film produs de Fundaţia “George Constantin”, distribuit de E-Media. Sunt fragmente din spectacole şi din filme cu George Constantin, interviuri realizate cu mari actori şi regizori, care vorbesc despre acest uriaş om şi artist. (M.S.)


×