x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Mai mult timp pentru înscriere la Gala HOP – Gala Tânărului Actor 2024

Mai mult timp pentru înscriere la Gala HOP – Gala Tânărului Actor 2024

de Magdalena Popa Buluc    |    22 Iun 2024   •   21:00
Mai mult timp pentru înscriere la Gala HOP – Gala Tânărului Actor 2024

UNITER anunţă schimbarea perioadei de organizare a preselecției pentru „GALA TÂNĂRULUI ACTOR – HOP”. Aceasta va avea loc între 16 și 18 iulie 2024, la Teatrul Excelsior din București. Data limită de înscriere: 7 iulie 2024.

Cei care vor fi selectați vor avea posibilitatea de a participa la o tabăra de teatru Pre-HOP, organizată de Teatrul de Stat Constanța, în perioada 6-12 august, în care tinerii debutanți vor avea ocazia să lucreze momentele pentru Gala HOP și nu numai, în cadrul unor ateliere de creație cu regizori din diferite generații și cu actori de notorietate, dar vor avea și ocazia unor întâniri cu alte personalități din lumea culturală.

 

Ne adresăm tuturor actorilor care au absolvit facultatea (licență) începând cu promoţia 2016. Candidaţii trebuie să trimită la adresa de email doina@uniter.ro un curriculum vitae, copie după diploma de absolvire sau după adeverință, în cazul absolvenților anului 2024, o fotografie (portret, rezoluţie 300 dpi) şi titlul momentului prezentat. De asemenea, dacă sunt anumite cerințe tehnice pe care le putem asigura, vă rugăm să le menționați.

 

Tema ediției:

Revenirea la autenticitate

Actorul AUTENTIC – Actorul COMPLET

Directorul artistic al Galei HOP 2024 este regizorul Erwin Șimșensohn.

 

Anul acesta, direcția artistică a Galei își propune o reîntoarcere la actoria pură prin crearea unui context în care tinerii să poată fi văzuți în plenitudinea autenticității lor; în care să poată să dea măsura talentului prin utilizarea instrumentelor primare ale actorului: gând, cuvânt, voce, corp.

 

Atât la Secțiunea INDIVIDUAL, cât și la Secțiunea GRUP, concurenții vor avea libertatea totală în a pregăti un moment (comic, dramatic sau, de preferință, care acoperă o varietate de genuri), care să le pună în valoare mai presus de orice capacitatea de înțelegere a unui text dramatic, de transmitere logică a unor idei, gânduri, sentimente, dar și capacitatea de a folosi în ajutorul lor instrumentele de bază (gândul, vocea, corpul). Se pot utiliza elemente minime de decor, recuzită, lumini și sunet, însă nu vor fi permise alte instrumente tehnice, precum microfoane de orice fel pentru amplificarea vocii sau proiecții video.

„Vom căuta să descoperim tinerii actori care au un arsenal cât mai complet de mijloace teatrale, începând în primul rând cu o reală capacitate de regăsire a autenticului în gândire, dar și o vorbire antrenată, o expresivitate corporală și aptitudini muzicale, atât de relevante pentru actorul anului 2024! Căutăm Actorul care știe să folosească aceste instrumente pentru a transforma convenția într-o realitate credibilă și de înțeles și nu le utilizează pentru o abordare formală lipsită de conținut.”

 

Durata maximă moment artistic: Secțiunea Individual: 10 minute, Secțiunea Grup – 30 minute, componența grupului: maxim 7 actori.

 

Ediția cu numărul 27 a Galei Tânărului Actor – HOP va avea loc la Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia în perioada 25-31 august 2024.

 

 

×
Subiecte în articol: Gala Tânărului Actor 2024 Gala HOP