x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură UnderLondon, ediţia a IV-a

UnderLondon, ediţia a IV-a

de Alex Revenco    |    18 Oct 2007   •   00:00
UnderLondon, ediţia a IV-a

Implinirea unui an de la prima ediţie UnderLondon se celebrează printr-un festival de două zile, in care headlinerii vor fi trupe alternative-electro-punk-rock britanice, alături de grupuri indie autohtone, din noul val.

Implinirea unui an de la prima ediţie UnderLondon se celebrează printr-un festival de două zile, in care headlinerii vor fi trupe alternative-electro-punk-rock britanice, alături de grupuri indie autohtone, din noul val.

Primul nume care a confirmat pentru noua ediţie UnderLondon este The Dead Sexy Inc. Soundul electro-disco-punk promovat de grup a generat rapida ascensiune in topul preferinţelor fanilor indie, garantăndu-i apariţia pe o serie de compilaţii internaţionale precum "ElectroClash - Vol 2", "Dance the Underground" sau "The great elecrocash swindle". The Dead Sexy Inc. şi-a căştigat un public fidel nu doar prin show-urile live spectaculoase, ci şi prin munca de studio, realizănd remixuri de succes pentru artişti faimoşi precum Marilyn Manson, Indochine sau Pitchshifter. In 2004, The Dead Sexy Inc. a lansat prima compilaţie de remixuri, care s-a văndut in peste 20.000 de exemplare, cifră surprinzătoare pentru o trupă underground. Alături de The Dead Sexy Inc., incă două trupe britanice şi-au confirmat participarea la UnderLondon Fest, Deluka şi Battant. Formaţia Battant a luat naştere in 2005 in partea de est a Londrei. Cei patru componenţi ai trupei sunt Chloe, Tim, Andy & Joel şi i-au cucerit pe englezi cu chitara tech-electro, "asortată" cu voci sacadate imprimate peste sonorităţi pop.

NME. După impactul produs de primele discuri singles, "Jump Up" şi "Socked/I Am a Spider", faimoasa publicaţie New Musical Express i-a catalogat drept "o trupă de geniu". Şi se ştie că jurnaliştii de la NME sunt foarte "zgărciţi" atunci cănd e vorba despre aprecierea formaţiilor in general şi a celor tinere in special. Datorită soundului futuristic, la care se adaugă versuri acide, Battant a ajuns in răndul celor mai apreciate trupe underground din Marea Britanie. Oferit de ClickNet şi organizat de Emag!c Entertainment, UnderLondon Fest va fi la 9 şi 10 noiembrie la Fabrica (Str. 11 Iunie nr. 50). Biletele sunt disponibile in reţeaua Diverta şi pe www.myticket.ro. Abonamentele pentru ambele zile costă 40 de lei, iar biletele pentru fiecare zi a festivalului sunt 25 de lei. In seara evenimentului, la intrare se vor putea achiziţiona doar bilete de o zi la preţul de 30 de lei.

Underground

Ellie Innocenti şi Kris Kovacs sunt cei care au infiinţat trupa Deluka in 2004 la Birmingham, fiind la acea vreme implicaţi in proiecte diferite. Amăndoi aveau insă nevoie de un nou inceput, iar talentul muzical al lui Innocenti şi experienţa in sounduri electronice, precum şi abilităţile de manager ale lui Kovacs păreau combinaţia perfectă pentru un nou proiect. Celor doi li s-au alăturat ulterior "cel mai bun baterist din Birmingham", Stevie Palmer, şi Daniel Brasco, chitară bas. Imbinănd electro-pop-ul anilor ’80 cu ritmuri agresive de chitară (foarte rock), completate de vocea puternică şi sofisticată a solistei, trupa Deluka face furori in circuitul cluburilor underground din Londra.

alex.revenco@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: cultura