x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Alexandru Jula Nimic întâmplător

Nimic întâmplător

de Loreta Popa    |    15 Iun 2009   •   00:00
Nimic întâmplător

Drumurile Stelei Popescu s-au intersectat de nenumărate ori de-a lungul carierei cu cele ale lui Alexandru Jula.

Pe Stela Popescu nu poţi decât să o admiri pentru efervescenţa cu care trăieşte şi munceşte de-o viaţă. De asemenea, altruismul şi bucuria cu care vorbeşte despre cei cu care a apărut pe scenă te copleşeşte. "Alexandru Jula cântă, cred eu, cam de prin '61- '62, are o carieră de peste 50 de ani în spate.

În afară de emisiunea de televiziune de la Galaţi, una dintre acţiunile foarte interesante mi se pare a fi cea în colaborare cu directorul Teatrului din Galaţi, când organizează o dată pe lună sau la două luni spectacole cu vedete din Bucureşti. Am fost şi noi acolo, Angela Similea, Mirabela. Sălile sunt arhipline. El a jucat enorm şi în ţară, şi la Bucureşti, peste tot. Mie mi se pare că nu are vârstă.

Te cucereşte cu glasul frumos, curat. Ce mai, este profesionist, asta e. Nimic nu este întâmplător, draga mea, să ajungi să ai 50 de ani de carieră, să mai cânţi la vârsta asta, când este avalanşa asta de tineri, de muzică a generaţiei noi, care sigur că vrea să se impună, înseamnă că ai forţă. Profesionalismul l-a făcut să rămână în inimile oamenilor de toate vârstele.

Să te accepte cei tineri, copiii aceştia de 20 de ani, pe care nu-i interesează ce face un domn de 60 de ani, dar dacă e bun este imposibil să nu-l remarce, este un pas important."

CALITATE
"Ne cunoaştem de mult timp, eu am început să joc prin '60-'61, ne-am întâlnit pe parcursul carierei de nenumărate ori. Bărbatul meu, Puiu Maximilian, scria spectacole întregi pentru Galaţi. Eram apropiaţi. Jula era partener cu Miron, tot un tip cu glas extraordinar. Am fost apropiaţi prin profesie. Ştii, oamenii din această profesie, chiar dacă nu se văd zece ani, rămân apropiaţi sufleteşte. Îi apropie calitatea meseriei.

Când te întâlneşti cu unul foarte bun parcă l-ai cunoaşte de-o viaţă. Parcă ai fi frate cu el. Aşa era generaţia noastră. Acum este o uşoară încrâncenare. A intervenit banul, dar atunci nu avea importanţă. Rămânea plăcerea profesiei, mult mai mare. Alexandru Jula este un băiat serios, harnic, pe care îl pasionează profesia. Un om modest, şi-a făcut cuibuşorul lui la Galaţi şi totuşi a mers mai departe muncind şi şi-a făcut treaba bine. Un băiat cu măsură", a încheiat Stela Popescu.

×