x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Michael Bolton Popas în România

Popas în România

de Luminita Ciobanu    |    22 Iun 2009   •   00:00
Popas în România
Sursa foto: Bogdan Bărbulescu /AGERPRES

În 2005, Michael Bolton s-a oprit pentru prima oară la Bucureşti. A revenit doi ani mai târziu, însă la Braşov.



În luna mai 2005, Michael Bolton a susţinut un mare concert la Sala Palatului. A ales pentru cazare Hotelul Crystal Palace. Vegetarian convins, Michael Bolton a solicitat la micul dejun cafea, cereale, sucuri proaspete, fructe confiate, miere, precum şi nelipsitele brioşe englezeşti. Nici prânzul şi cina n-au inclus preparate ieşite din comun, interpretul preferând supă şi salată de lăptuci, precum şi cartofi cu orez brun ori sosuri pentru salate. Din lista sa nu au lipsit fructele de pădure, strugurii fără sâmburi şi... bomboanele M&M.

ÎN VIZITĂ LA BRAN. În 2007, artistul a concertat la Braşov, în cadrul unui miniturneu european de promovare a albumului "Bolton Swings Sinatra". S-a oprit în oraşul din Carpaţi după concertele susţinute la Bratislava, Istanbul şi Sofia. El declara atunci că România este o ţară pe sufletul său şi din acest motiv a decis să revină pe meleagurile noastre, la o nouă întâlnire cu fanii. A vizitat atunci şi Castelul Bran, mai ales că faimoasa legendă care-l are în prim-plan pe Contele Dracula din romanul lui Bram Stoker i-a stârnit curiozitatea. Ar fi dorit să viziteze Castelul Bran şi în 2005, însă timpul limitat nu i-a mai permis o astfel de vizită.  

MII DE FANI. La Arena Sportivă "Ion Ţiriac" din Braşov s-au adunat în urmă cu doi ani peste 5.000 de spectatori. După ce arena s-a umplut, foarte multe persoane au urmărit recitalul cocoţate pe casele şi pe gardurile din jur. În ropote de aplauze, artistul şi-a răsplătit publicul cu încă trei piese celebre după încheierea recitalului şi le-a promis fanilor că va reveni cu plăcere în România ori de câte ori va fi invitat.

CONCERT ANULAT. Anul trecut, în decembrie, Michael Bolton anunţase revenirea în România pe scena Sălii Palatului. Concertul a fost însă anulat. Potrivit Mediafax, problema ar fi venit din partea managerilor artistului, care au decis să anuleze la vremea respectivă toate concertele din ţările est-europene, după ce au constatat că are foarte multe concerte atât în Europa, cât şi în America în preajma Sărbătorilor de iarnă. Concertul pe care Bolton trebuia să-l susţină la Sala Palatului din Bucureşti urma să fie unul de tip "Greatest Hits".

"Să cânt cu Ray Charles a fost ceva ce nu se poate descrie în cuvinte. O altă experienţă care m-a marcat profund a fost colaborarea cu Pavarotti. Atunci am simţit cu adevărat că trebuie să mai studiez. La fel s-a întâmplat şi cu Bob Dylan, mai ales că a fost ani la rând idolul meu"
Michael Bolton

×
Subiecte în articol: michael bolton