x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Abandonat de ai lui, Băsescu suge la țâța USL

Abandonat de ai lui, Băsescu suge la țâța USL

de Lucian Avramescu    |    25 Mar 2013   •   14:30

De aproape un deceniu, Traian Băsescu își bate joc de poporul român. De peste douăzeci de ani, acest individ, când ministru,  când vânzător de flotă, când primar general, când președinte antiromânesc al României, mereu șmecher, mereu mincinos, își bate joc. De cine?  De noi toți. Convingerea lui e că suntem proști, iar adesea are dreptate. A fost învins la vot și a câștigat la alba neagra. A dat poporul cu el de pământ și s-a ridicat în picioare mereu, cu sprijinul unor servitori bine plasați în instituții interne și unor inteligenți internaționali, care nu puteau rata vocația de trădător a lui Traian Băsescu.
Traian Băsescu și-a promovat favoritele, toate, plătindu-le, nu cum ar face un bărbat care-și înșeală nevasta, din banii lui, ci din banii poporului. Am citit, am auzit mărturii și am ascultat folclor de cârciumă pe această temă. Băsescu plătește favoruri amoroase cu funcții ministeriale. N-am motive să-i contrazic pe cei care afirmă asta. Acest Casanova ridicol  nu-i în stare, dacă are, ceea ce nu-i neapărat o crimă, o amantă, s-o plătească din banii lui, ci o plătește din banii mei și ai tăi. Nu ca pe centură, cu o sumă rezonabilă, ci cu miliarde de euro și cu prețul prăbușirii României. Nicio „păsărică”, pentru a-l cita pe Băsescu, nu face atâția bani, iar dacă face, și uneori face, dă-i nene din buzunarul tău. Caligula și-a făcut calul consul și i-a croit iesle de aur. Băsescu dă România pentru un suspin.

Invalidat la referendum, invalidat de poporul român care, în majoritate, nu-l mai vrea, Traian Băsescu își bate în continuare  joc de democrație, de statul de drept, de noi toți. Pe ce se bazează? Pe UNIUNEA SOCIAL LIBERALĂ, cea pe care noi, eu, tu am votat-o pentru a ne scăpa de el. Ce face USL? Diplomație subțire! Lălăieli de salon! Tango cu UE! Până și PDL - iată culmea culmilor -  l-a dat jos pe Băsescu. Vasalii, argații, slugile l-au abandonat. Arendașul din Deal mai are însă o susținere. Să fie Morar? Să fie Hăineală și CSM? Să fie CCR, numele de cod al Aspaziei? Pe ce se bazează Băsescu, ejectat de PDL? Să fie la mijloc americanii? Niet! Susținătorul se cheamă, nu, nu-i o greșeală de literă,  U.S.L. Acesta este ultimul sprijin al  lui Băsescu. Sinucigașul Blaga, detestat de atâtea ori de mine, a fost în aceste zile bărbat. Puterea actuală, cu uriașul și pipernicitul ei parlament, se prezintă scopită de curaj și inițiativă. Treziți-vă, băieți! Lasați jumătățile de măsură! Suiți-vă la cerința pentru care ați fost învestiți, domnilor, nenumăraților parlamentari! Poporul v-a votat nu pentru că sunteți frumoși, că vă chemați USL, nume cândva al speranței, ci pentru a-l scăpa de Băsescu. Iar voi dormiți și coabitați, coabitați și dormiți. Coabitarea cu Băsescu anulează simpatia cu care v-am creditat și vă face, zilnic, din ce în ce mai dificilă coabitarea cu poporul român. Da, Băsescu, abandonat până și de PDL, mai atârnă de o ață. Ața aia sunteți voi.

P.S. Ne stricăm cu Europa? Dacă ne dăm la Băsescu ne omoară Merkel? Terminați cu minciunile! Milioanele alea de români care au votat să plece și-au asumat toate riscurile. Inclusiv riscul de a fi antipatizați de unii de pe gârla Rinului.

×