x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Ah, ce-mi plac exagerarile mele!

Ah, ce-mi plac exagerarile mele!

de Valentin Stan    |    28 Sep 2006   •   00:00
Ah, ce-mi plac exagerarile mele!

Presedintele Romaniei a participat astazi, 26 septembrie a.c., in cadrul manifestarilor dedicate Reuniunii la Nivel Inalt a Francofoniei, la dezvelirea statuii inchinate generalului Charles de Gaulle.

Stiti, dragii mei, cateodata realizez ca nu am nivelul de inteligenta al marilor analisti, jurnalisti, comentatori, care ne infatiseaza, zi de zi, victoriile liderilor nostri de partid si de stat. Si, ce credeti ca fac atunci? In nemernicia mea, ma apuc si exagerez, dom’le! Adica, il critic aiurea pe genialul nostru conducator! Absolut, nejustificat! Desi sunt un milion de alte subiecte, pe care le-as putea trata modest, dupa mintea mea puerila! Fiindca sunt un obsedat, asta sunt, incapabil sa scrie despre altceva! Caci, tare am vrut sa-mi dea si mie domn’ presedinte un post in diplomatie, ceva acolo, ministru de Externe sau secretar de stat sau macar consilier prezidential! Si nu mi-a dat, domne’! De-aia il critic! Nu mai pot sa-l sufar, dupa ce i-am facut harcea-parcea, in campania electorala din 2004, pe adversarii sai politici din PSD, sustinandu-l pe domnul presedinte! si, atunci, inventez! Uite, bunaoara!

Conform comunicatului oficial, "presedintele Romaniei (...) a participat astazi, 26 septembrie a.c., in cadrul manifestarilor dedicate Reuniunii la Nivel Inalt a Francofoniei, la dezvelirea statuii inchinate generalului Charles de Gaulle."

Pai, dragii mei, ce rost are sa planifici dezvelirea statuii lui de Gaulle, in plin sommet al francofoniei, decat pentru a "aranja" o sesiune de fotografii, role de film, sunet si lumina, avandu-l in centru pe genialul lider roman, langa presedintele francez Chirac? Pai, ce facuram? Dezveliram statuia, cu genialul la "timona" "panzei", care-l invelea pe generalul de Gaulle, cu o zi inainte de venirea lui Chirac la Bucuresti? E chiar nepoliticos! Are sens? Are, intr-un singur caz! In ala in care Chirac, ingrozit ca ar putea fi filmat suplimentar, alaturi de "paria" Europei, domnul Basescu, pe care, oricum, trebuie sa-l "suporte" alaturi, in cateva fotografii, ca gazda a sommet-ului, a dat foarte clar de inteles ca nu participa la dezvelirea statuii! Si, atunci, genialul a trebuit s-o dezveleasca singur, inainte de venirea lui Chirac, ca ar fi fost de rasul planetelor sa faca asta dupa venirea lui, dar fara participarea francezului!

By the way, dragii mei francofoni, mai stiti explicatia oferita de super-presa romana de toate culorile, cu privire la faptul ca doamna Merkel, cancelarul Germaniei, nu s-a putut intalni cu presedintele, in timpul vizitei acestuia la Berlin, din 22 septembrie? In conditiile in care comunicatul presedintiei anunta pompos ca "seful statului se va intalni cu doamna Angela Merkel" in asa-zisa "vizita de lucru"? Pai, urmare a unui teribil accident feroviar, cancelarul a fost nevoit sa-si anuleze intalnirea cu Basescu, pentru a se deplasa la locul tragicului eveniment! Ce-ati zice daca v-as spune ca atat Merkel, cat si Basescu s-au aflat in aceeasi locatie, pe 22 septembrie, unde se desfasura un forum al Fundatiei Bertelsmann si Merkel nu s-a intalnit cu el? Nici macar protocolar, cinci minute! stiti cine a mai fost acolo, fata in fata cu domnul Basescu? Dominique de Villepin, premierul francez! Dintr-o tara care inca ratifica tratatul de aderare a Romaniei la UE, cu un sommet al francofoniei la Bucuresti! A anuntat Basescu o intalnire cu el? Nici macar zece secunde! Iata, conform Novinite, cui i-a spus "frantuzisme" premierul: "Premierul francez l-a asigurat pe presedintele bulgar Parvanov ca Franta nu va fi un obstacol pe drumul aderarii Bulgariei la UE"! E, asta zic si eu francofonie! Halal, "vizita de lucru"! Doamne, ce obsedat sunt! Si, ce-mi plac exagerarile mele!

×
Subiecte în articol: editorial