x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Apostol îi poate lăsa repetenţi pe diriginţii Rapidului

Apostol îi poate lăsa repetenţi pe diriginţii Rapidului

de Dan Dumitrescu    |    25 Ian 2012   •   21:00

Iulian Apostol presteaza in pauza competitionala mult mai convingator decat a facut-o in toate meciurile oficiale pe care le-a bifat pentru giulesteni. Situatia, aparent paradoxala, are totusi explicatii logice, explicatii specifice locului. Inseamna ca mobilizarea pusa la cale de antrenorii financiari ai Rapidului este mult mai convingatoare decat pregatirea de joc realizata de tehnicieni. Iar realitatea devoalata acum de grandisti nu este nicidecum vreo inventie de data recenta. George Copos stie bine ca aceste deprinderi manageriale vin din timp.

Numai ca acum lui George Copos ii este dat sa constate, cu profunda dezamagire pro­babil, ca exercitiul rabdarii si al discretiei nu a creat deprinderi temeinice la toti colaboratorii pe care in timp a incercat sa-i dreseze. Pe aceasta tema Iulian Apostol si Dinu Gheorghe au gasit de cuviinta sa dea cu sinceritatea-n populatie. Si orice incercare a celor de la Rapid de a curata clanta, oricat de iscusita ar fi ea, nu mai poate transforma damful puturos in parfum imbietor.

Dirigintii din Giulesti au ticluit motivatia divortului dintre Rapid si Iulian Apostol printr-un abil amestec de adevar si minciuna. Adevarat este ca, de la venirea sa la Rapid, Iulian Apostol nu a rupt gura targului. Ba, chiar s-a remarcat printr-o asezata mediocritate. Mai departe insa, conducatorii Rapidului nu vor sa recunoasca faptul ca Iulian Apostol a devenit si mai antipatic atunci cand nu a acceptat tacerea de grup, atunci cand, cu tupeu zic unii, si-a cerut drepturile contractuale. Dar a facut-o in interiorul clubului. Omul a acceptat, cuminte, si ceva calcatura subalterna in demersurile sale. Nu a batut toba in piata publica. Amanuntele conflictului au devenit de larg consum abia atunci cand Dinu Gheorghe si Constantin Zotta au intrat in niste pase ina­micale pe respectivul subiect.

Dinu Gheorghe, fost presedinte si om de buna lucrare la Rapid, a fost de parere ca schimbul dintre un jucator cu glezna fina (Iulian Apostol) si altul care paseaza cu jgheabul (Milos Pavlovici) n-ar fi avantajos pentru Rapid. Constantin Zotta (dupa ce l-a atacat pe 'fostul' pe tema renuntarii la Spadacio si Lazar) a spus ca Rapid a renuntat la un fotbalist care nu a convins si a adus unul dintre cei mai buni mijlocasi centrali ai campionatului. Am fi tentati sa-l banuim pe Zotta de dreapta judecata. Dar memoria refuza o astfel de ingaduinta. Iulian Apostol, la Urziceni, sub comanda lui Dan Petrescu, a dat proba de buna purtare atat in campionatul pe care l-a castigat, cat si in cupele europene.

Calificativ de buna purtare i-a dat lui Iulian Apostol chiar si Razvan Lucescu. Adica tocmai antrenorul care a promovat 'distrusul' de acum la echipa nationala, adica tocmai antrenorul care l-a vrut la Rapid pe Iulian Apostol. Or, valoarea jucatorului care are un titlu de campion, care este promovat la echipa nationala si care este dorit de fostul selectioner la Rapid nu putea disparea peste noapte. Iar daca Iulian Apostol nu a dat satisfactie in Giulesti putem intui doua cauze. Ori nu a fost bine folosit la Rapid, ori delasarea jucatorului a fost cauzata de 'delasarea financiara' a conducerii clubului. fii, idiferent care dintre aceste ipoteze ar fi valabila, este clar ca vina nu apartine jucatorului.

Plecarea lui Iulian Apostol de la Rapid nu este sigura. Daca jucatorul nu-si va gasi o echipa care sa-i convina, mai poate sta un an si jumatate la Rapid. Va sta, nu va juca, dar va primi bani. Pentru ca Rapidul nu se poate deroba de obligatiile contractuale fata de jucator. Iar jucatorul, deja suparat pe viata, va fi si mai vocal atunci cand isi va cere drepturile. Iulian Apostol le poate acorda atunci un definitiv certificat de repetentie conducatorilor de la Rapid.

×
Subiecte în articol: editorial