x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Atenţie, vorbeşte groparul şef!

Atenţie, vorbeşte groparul şef!

de Lucian Avramescu    |    27 Noi 2012   •   16:32

Băsescu s-a iscălit pe clopotul din turla bisericii Cotrocenilor și acum îl bate asurzitor. El, atârnat de sfoară, e limba clopotului. Dangătul e electoral și mortuar. Țara pare un nesfârșit cimitir. Cruci, cruci, cruci și iarăși cruci. Cine vorbește? Groparul șef. S-a lăudat cât cuprinde și s-a bătut cu cărămida îngâmfării în piept, ca un fante de mahala. El e treaz, Antonescu un adormit. El e un deștept, Ponta, din sinteza afirmațiilor prezidențiale, un dobitoc. Ministrul apărării e Moș Teacă. Toți sunt bătuți în cap. Nimeni n-are soluții. Pardon. Cineva are. Cine are soluții? Cum cine? El și numai el. Dați în CSM? N-a dat nimeni în respectiva instituție, ci într-unul Dănileț, personaj caraghios, înfumurat, bun de jucat rolul lui Rică Venturiano sau Agamiță Dandanache. Dați în ANI? N-am văzut. Am citit însă că șeful respectivei instituții, o spune chiar fratele lui, e un escroc. O fi așa, n-o fi? Băsescu n-a verificat dacă cel pus acolo de el e cu adevărat un șarlatan, cum zice propria lui familie. Băsescu a ieșit să amenințe. Să nu vă mai prind că vă luați de ANIGeorgescu și de CSMDănileț, că strig Europa și vă pârăsc! Păi respectivii sunt instituția? Sunt. Cine spune? IO.

Băsescu a ieșit să se laude cu ce a făcut la UE. Întrebat ce-a făcut, n-a știut să spună nimic. Pentru că n-a făcut nimic. A încercat să se scoată cu o poantă răsuflată.  A râs, ca de obicei, singur.

Băsescu amenință patriotic patria, Parlamentul, Guvernul, opozanții politici, regulile democratice. Nu pune premier pe cine vor poporul, votul, urnele, ci pe cine vrea el. Într-o țară atentă la democrație, grijulie cu democrația, un asemenea pretins șef de stat, după o asemenea declarație, ar fi fost internat imediat la pușcărie sau la balamuc. Cum adică nu-l pun premier decât pe cine cred eu? Păi tu, tu hotărăști, tu ești poporul votant, tu ești Alfa și Omega? Ai anunțat, dacă nu chiar ai comis, o lovitură de stat în direct. Atenție! Chiar ai comis o lovitură de stat în direct. Crezi că dacă votul meu te-a dat jos și tu te-ai cocoțat iar în Deal, împotriva voinței majoritare – fiindcă a fost o voință majoritară – îți mai ține o dată? Nu vă jucați cu mine! - ne amenință Băsescu. Nu te juca cu poporul! -  îi spun eu lui Traian Băsescu. Ai mers prea departe și mergi, pe sârmă, prea departe. Sub tine e prăpastia. Nu fă ca prăpastia ta și a partidului tău dispărut peste noapte, fiindcă PDL nu mai există, să devină prăpastia în care vrei să cari poporul român. Vei cădea, fiindcă prea te joci cu focul, doar tu, iar căderea ta, de sus, prea de sus, va fi cumplită.

Traian Băsescu a mai ieșit o dată în mijlocul garajului din Deal să ne spună că el e totul, că democrația e o chestiune interpretabilă, că politicienii pe care-i alege poporul nu fac doi lei și că el decide, el taie și spânzură, iar dacă nu ne ținem gura dă cu noi de pământ. Așa să fie?

×