x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Balaj, campion al unor gafe perfecte

Balaj, campion al unor gafe perfecte

de Dan Dumitrescu    |    11 Dec 2011   •   21:00

Meciul Steaua – CFR Cluj trage cortina jegoasa peste finalul primei jumatati a campionatului. Rezultatul confruntarii gazduite de Arena Nationala a fost facut din intamplari de poveste urata. Iar atunci cand acest rezultat nu era unul de interes strict doar pentru cele doua combatante, atunci cand de acest rezultat depindea asezarea la finalul turului a echipelor din fruntea clasamentului, povestea urata manjeste totul in jurul sau.

Asternutul propagandistic al meciului Steaua – CFR a fost unul de gretoasa fudulie. Succesul Stelei in Stefan cel Mare ii intepase la glanda pe paszkanysti. De aceea au considerat ei ca ar fi cazul sa ia un oarecare avans in materie de arogante. Si au bagat texte despre valoarea lor exagerata, dar si despre parcursul cotonog al adversarului. Arpadutzu si Iulica Muresan aveau deja vorbele antrenate in alte plictisitoare repetitii. Riscau, asadar, monotonia. Atunci s-au gandit ei sa-l antreneze la tupeu si pe capitanul ceferistilor, Ricardo Cadu. Cel care a perorat, cu aleasa competenta, despre starea de crunta anemie valorica a Stelei, echipa despre care spunea ca ar fi castigat cu Dinamo doar pentru ca ar fi intalnit un adversar si mai slab. La vorbe, CFR ar fi castigat meciul detasat. Dar, in teren, la joaca, clujenii au fost deposedati de aplomb.

Cifrele meciului ii parcheaza pe trupetii paszkanysti intr-o mediocritate ireprosabila. Dar nu doar statistica conduce la un asemenea verdict. Si la simpla vedere impresia a fost aceeasi. Dincolo de o agresivitate caracteristica unei echipe rasfatate, clujenii au avut o prestatie total subalterna adversarului. Iar faptul ca rezultatul meciului a ramas intr-o egalitate mincinoasa are explicatii care, din pacate, compun povestea urata a momentului. Spuneam ca rezultatul partidei Steaua – CFR era interesant pentru echipele din fruntea clasamentului. Tocmai de aceea, pentru a nu ne confrunta cu un rezultat facut din pacatele arbitrajului, la meciul etapei a fost delegat Cristi Balaj. Numarul 1 printre colegii de fluieratura.

Dar Balaj, tocmai Balaj, a dat prin gropi cu aleasa gratie. Si Balaj nu e vreun prost. A demonstrat mai mereu ca stie meserie. Cu toate acestea, in meciul de sambata seara a comis-o insistent, grosolan, fara nici o jena. Toti fluierasii suspendati in ultimele etape nu insumeaza gafe atat de perfecte cate a adunat Balaj in meciul Steaua – CFR. De aceea, pe buna dreptate, ne putem intreba daca Balaj nu a avut cumva intentia de a duce meciul spre un anume rezultat. Altfel cum ne-am putea explica insistenta lui Balaj de a-l mentine pe Muresan in joc? Altfel cum ne-am putea explica exagerata ingaduinta a arbitrului fata de momentele in care clujenii au refuzat jocul prin indelungi trageri de timp? Altfel cum ne-am putea explica faptul ca l-a iertat pe Cadu dupa ce tot el il eliminase? Si astfel de nedumeriri pot continua la infinit. Raspunsurile sunt insa, de-acum, acolo unde noi nu putem scotoci.

×
Subiecte în articol: editorial