x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Beznă apăsătoare prin fotbalul Bucureştilor

Beznă apăsătoare prin fotbalul Bucureştilor

de Dan Dumitrescu    |    19 Sep 2011   •   21:00

Duminica a fost ziua in care gradatele fotbalului si-au licitat apasat orgoliile. Dinamo si Rapidul, fata in fata, la aceeasi taraba. Steaua, mai din la­teral, in confruntarea cu o provinciala pe care arogantele Bucurestilor n-o prea cuprind.

Fotbalul inghesuit in cele patru reprize de joc ale me­ciu­rilor de duminica ar fi fost de o mocirleala exemplara daca pe alocuri nu ar fi fost salvat, pe alocuri, tocmai de provinciala cu tupeu. Adica de Pandurii Tg. Jiu, adica de trupa dre­sa­ta

sa-si sfideze conditia modesta de un antrenor la locul lui, de Petre Gri­goras. In rest, praf si pulbere. Si multa mitocanie. Fiindca avancronicile celor doua meciuri si comentariile de dupa meciuri au beneficiat de afisajul unor trebaluci netrebnici impanati, cum e si firesc, de fudulie cat cuprinde.Nicolae Badea si George Copos, Dinu Gheorghe si Cristian Borcea au prefatat meciul Dinamo – Rapid cu ironii numai bune sa veseleasca atmosfera prin dormitoarele ca­mi­ne­lor de nefamilisti. C-asa sunt ei. Ba­ieti de gluma, baieti de ras. Daca mar­torii dialogului de la distanta in­cins intre reprezentantii celor doua cluburi nu ar fi fost familiarizati cu realitatile cramponate de pe la noi ar fi putut crede ca gutanii respectivi au in spate cine stie ce forte mondiale ale fotbalului.

Dar, nu! Bala­ca­reala sefilor a fost perceputa corect de o audienta avizata. Si consecintele nu au fost deloc surprinzatoare. Stadionul din 'Stefan cel Mare' nu a fost luat cu asalt de microbisti. In tri­bune au poposit doar revoltatii care au dorit sa dea replica netrebniciei fabricate de fotolnicii fotbalului. In tribune au poposit nemultumitii care au dorit sa sugereze similitudinea dintre petardele care au ars gazonul si petardele care au ars fotbalul. Dupa evacuarea suporterilor recalcitranti am ramas doar cu fotbalul. Adica, cu nimic. Fiindca nici intamplator ceea ce s-a jucat in confruntarea Dinamo – Rapid nu a semanat cu fotbalul. Am asistat la o scremere penibila asezata temeinic intr-un 0-0 care defineste foarte corect neputinta celor doua combatante.

Rezultatul meciului Dinamo – Rapid a fost unul pe care Gigi Becali si l-a dorit din tot sufletul. Rezulta­tul meciului Steaua – Pandurii, in schimb, nu a mai fost pe placul patronului stelist. Cel care, ca de obicei in situatii de criza, a parasit stadionul inainte de finalul partidei. Si, tot ca de obicei, a parasit stadionul spunand prostii. Gigi Becali nu a inteles cum de a reusit Grigoras la Tg. Jiu ceea ce n-au reusit reusitii de MM si Levi, impreuna, la Steaua. Gigi n-a priceput ca Steaua a fost invinsa destul de convingator de Pandurii si a dat vina pe arbitrii. Apasatoare bezna! Arbitrii au gresit, si au gresit grav, atunci cand l-au trimis in tri­bune pe Grigoras. Pai, chiar daca i-ar fi salutat de mama pe 'fluierasi', Petre Grigoras tot nu trebuia eliminat. Pentru ca antrenorul Pandurilor, dispe­rat de situatia in care se gasea Cosmin Bacila, acuza intarzierea nejustificata a ambulantei.

Nulitatea din 'Stefan cel Mare' a fost corecta. Victoria Pandurilor im­po­triva Stelei a fost la fel de corecta. Incorectitudinile s-au produs in zo­ne­le adiacente fotbalului. Iar aceste in­corectitudini se cer sanctionate exemplar.

×
Subiecte în articol: editorial