x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Borcea a fost retrogradat oficial din graţiile săvulesciene

Borcea a fost retrogradat oficial din graţiile săvulesciene

de Dan Dumitrescu    |    11 Ian 2012   •   21:00

Steaua si-a consumat, prin transfe­rurile realizate grabit, portia de monopol mediatic. Recuperati mai greu dupa concedierile de iarna, dirigintii de la Dinamo recupereaza orgolios terenul pierdut. Prin achizitiile trecute in contul echipei, dar si prin conflictele interne consumate in sedinte publice, dinamovistii isi asigura, la randu-le, felia de prim-plan a afisarii publice.

Dupa Stratila si Cosmin Matei, dupa Nicolae Zuluf si Sorin Ispir, un alt fotbalist, de aceasta data unul mult mai disputat, timisoreanul Alex Curtean, a devenit legitim in haita. Marian Iancu il livreaza pe Curtean cu recomandarea de titular in 'Stefan cel Mare'. Mult mai importanta mi se pare insa re­marca lui Liviu Ciobotariu. An­tre­norul, omul cel care stie cel mai bine ce ii trebuie la echipa, a declarat ca si l-a dorit foarte mult pe Alex Curtean. O alta voce recomandata de competenta, cea a lui Cornel Dinu, valideaza miscarile de pana acum. Dar tot Cornel Dinu afirma ca Dinamo, pentru a ajunge la un lot caracterizat de echi­libru, ar mai avea nevoie neaparat de doi jucatori pentru postul de mijlocas central.

Miscarea dinamovistilor in zona de normalitate pare a fi promitatoare. Dar echilibrul liderului la zi al campionatului nu este unul de invidiat. Dupa cum spuneam, conflictele interne de la Dinamo ameninta perspectiva. Dragos Savulescu si Cris­tian Borcea isi continua reprezentatia de dulai care-si disputa aceeasi ciosvarta. Iar Nicolae Badea arbitreaza in continuare la deruta disputa celor doi.

Dragos Savulescu, repatriat dupa celebrarile sale milaneze, a impodobit Ae­roportul Otopeni cu o repre­zentatie regizata in reteta de Do­ro­banti. Nu au lipsit textele glumitoare si nici recuzita garzilor de corp numai bune sa-i protejeze gingasiile oficialului dinamovist. Savulescu a decretat ritos la revenirea in tara, din spatele unor ochelari solari de aleasa tinuta, ca il retrogradeaza pe Borcea din postura de prieten si de om privilegiat de respectul sau. De ce? Pai, de-aia! Pentru ca Dinamo nu are nevoie de o imagine precum cea promovata de Borcea. Pentru ca el va incerca sa importe la Dinamo imaginea de succes a cluburilor din Vest, 'la nivel de club si de educatie'. Iar prima mostra de Vest si de educatie aleasa fost prompt oferita de premiantul cu coronita al bunului-simt. Dragos Savulescu a inghesuit capra vecinilor stelisti cu ceva ironii de fundul curtii. C-asa o fi si in Vest. Moare desteptul de grija altuia.

Nicoloae Badea, la distanta de pornirile primare ale noului coleg de interese, a recunoscut faptul ca actionarii de la Dinamo ar trebui sa vorbeasca mai putin si sa foloseasca mai mult serviciile biroului de presa. Si a continuat, pentru linistea ve­cinatatilor gratioase, ca Borcea si-a anuntat oficial intentia de a se retrage de la Dinamo. Nu stim daca, in final, se va materializa, intr-adevar, divortul oficial dintre Borcea si echipa sa de suflet. Cu certitudine insa, Nicolae Badea s-a grabit catre niste declaratii cel putin inabile.

Fiindca foarte multi dintre jucatorii cei mai importanti de la Dinamo tocmai facusera niste declaratii de pu­ternic atasament fata de Borcea. Fata de omul care le-a fost aproape intotdeauna, fata de omul care, spuneau jucatorii, a fost singurul care si-a onorat promisiunile facute vestiarului. Or, in aceste conditii, declaratiile prin care Nicolae Badea se apropie de Savulescu sunt de natura sa-l in­de­parteze pe presedintele CA de echipa. Astfel, armonia de la nivelului echipei de conducere poate deranja relatiile armonioase cu vestiarul. Iar consecintele unei asemenea stari de fapt pot deveni periculoase.

×
Subiecte în articol: editorial