x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Burleanu fixează prețuri de tarabă corectitudinii

Burleanu fixează prețuri de tarabă corectitudinii

de Dan Dumitrescu    |    23 Apr 2014   •   11:45

Activiștii zănatici cu care s-a pricopsit fotbalul nostru nu ratează datul prin gropi nici din greșeală. Prostia lor nu lucrează la întâmplare. Prostia lor este de o sinceritate desăvârșită, are aplicație programatică și este lăudată de o productivitate mai mult decât îndestulătoare. Iar din momentul în care edificiile mediocrității s-au împopoțonat și cu o loază prezidențială pe măsură, bărăganul prostelii din fotbal a devenit și mai productiv.

Răzvan Burleanu, produs tipic al lustrageriei politice, a scos de la naftalină lozinca-îndemn ”să facem totul”. Să facem totul pentru eliminarea blaturilor, a zis politrucul. Enunțul burleanului, enunțul în sine, nu e rău. Înălțarea pe înaltele culmi ale cinstei și corectitudinii plonjează însă în hăul troglodirii atunci când cleiosul politruc explică și traseul de urmat pentru îndeplinirea dezideratului. Lui Burleanu nu i-a trecut cumva prin cap punerea la cale a unor investigații capabile să producă probele indubitabile ale corupției. Preșul de la FRF s-a gândit să apeleze la denunțătorii blaturilor. Denunțători cărora li se promit recompense financiare sau obținerea unor posturi în organigrama a federației.

Propunerea lui Răzvan Burleanu este virusată de o credulitate care, la maturitate, capătă definiții cu mult mai dure. Și este greu de acceptat ideea că federația este condusă de un individ care nu a reușit să afle până la această vârstă că nu poți fixa prețuri de tarabă corectitudinii. Oamenii cu adevărat onești nu practică sincerități contr-cost. Ei vor ocoli, așadar, și recompensele financiare, și parvenirea profesională. Nu vor ocoli însă oferta prezidențială tocmai făptașii blaturilor. Lăcomia acestora va genera cozi la ghișeul mărturiilor mincinoase, fiindcă statutul de re-re-re-recidiviști nu-i va deranja de fel. Iar aglomerarea turnătorilor fără scrupule la oferta burleanului va mai crea o problemă. Fiindcă nici banii și nici posturile din schema FRF nu reprezintă sac fără fund, nu reprezintă soluții... fără număr.

Rețeta turnătoriei propusă de Răzvan Burleanu pare să fie tocmai rețeta care l-a adus pe el în fruntea federației. Pentru că și el a fost, la rându-i, muscă bâzâitoare pe lângă alte latrine prezidențiale. Acum încearcă să-și creeze roiul propriu. Și reușește. Prin apucături care alimentează un larg colectivism al răului. Șmecheri unși cu toate alifiile, fel de fel de supuși ai neghiobiei, impostori notorii și performeri ai ciordelii formează vecinătatea salariată a lui Răzvan Burleanu. Iar beneficiarii direcți ai schemei federale sunt acompaniați de taraful jurnalacilor pentru care schimbarea, oricum ar fi ea, în bine sau în rău, are efect etnobotanic. În consecință, abia aștept momentul flitului.

×