x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Ca păduchele în frunte, mereu

Ca păduchele în frunte, mereu

de Lucian Avramescu    |    13 Mar 2013   •   13:44

Nu s-a isprăvit bine discursul Băsescului, în fața unui parlament beteag, fără cvorum, destrămat, cu câțiva tipi răzlețiți pitiți în scaune, cât să se vadă și cât să nu se vadă, că m-a sunat un amic. Ăsta, zice, se suie mereu, ca păduchele în frunte. Te-ai prins care-s condițiile puse de demis? M-am prins, dar tac. Pentru a intra în Schengen, prima condiție e să-l punem pe Morar procuror general și procuror general al DNA și procuror general peste România. A doua condiție e să-l dăm afară, băgându-l la pușcărie, pe Fenechiu. Ce a făcut ieșeanul liberal? Nimic imputabil acum. Are un proces dinaintea erei noastre. Nu poartă, la Transporturi, chiloțeii Ancăi Boagiu, vizionați în vremea grădiniței de Băsescu. A spus-o mândru chiar el. S-a băgat între Băsescu și asfalt, ceea ce nu e bine, nu e bine domnule chestor! Nu e parte în asfaltări și autostrăzi, în gospodărirea flotei cu vapoare de hârtie, în modernizarea căilor ferate care au ruginit pe rețetă băsistă, iar locomotivele au înțepenit pe șine. Ca atare, nu corespunde pentru Europa iar păstrarea lui pe domeniul gospodărit de două decenii și ceva de Băsescu va fi consemnată ca o lovitură de stat. Vreți să intre iar în priză Monica Macovei? A treia condiție e să-l punem pe Morar procuror general peste procurorii caporali. Și a zecea condiție e tot aia - să-l punem pe Morar și să-l dăm afară pe Fenechiu. Proiectul înaintat noului parlament, de modernizare a României și intrare cu romii-țigani cu tot, în Schengen, conține, după lecturi repetate, aceste două puncte vitale – eternizarea lui Morar și incinerarea lui Fenechiu. Zgonea s-a prezentat la istorica întâlnire țanțoș ca Roberta. A numărat scaunele goale din sală care i s-au părut pline, iar pe cele pline le-a trecut tot la pline. Așa a ieșit cvorum, cu un Zgonea zâmbitor ca o piftie.

Băsescu, zice amicul meu, s-a cocoțat iar ca păduchele în frunte. Dă lecții, suflă mucii cheliei lui peste nație, dictează pe puncte și subpuncte lecția și procesul verbal al intrării noastre, până la cordonul izmenelor, în euro și în euroatlandida. El n-a vorbit pentru ăia, puțini, din sală, nici pentru Ponta care se prefăcea ba că doarme, ba că-și ia notițe, ci pentru Udrea și Boc și Roberta Anastase, care trebuie să înțeleagă că el e în continuare în frunte și să licuricească pentru el. El rămâne licuriciul cel mare așa că nu absorbiți învățăminte și ideologii de la alte partidulețe.

N-am apucat să-mi întrerup amicul și să-i spun că păduchele cocoțat în frunte e cel mai ușor de strivit. Am închis și l-am lăsat să vorbească singur. Băsescu, din ce am văzut eu, suge sânge din imbecilitatea unor politicieni votați de mine și care-l conduc, la pupitru, relegitimându-l, cu mâna în buzunar unde, prin mișcările gâdilicioase, ori își numără banii ori fac altceva.

×