x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Campanie electorala pe centura

Campanie electorala pe centura

de Marius Tucă    |    18 Feb 2004   •   00:00

Lia apara glia. Pe Lia o apara Dick. Milica-l are pe Ciuvica ... asa ca poate incepe circul. Ca el a inceput de mult e deja o alta problema.

Prima tinta, aproape ca nu-i nici o surpriza, Traian Basescu. Ce si-au zis baietii: "Sa-i dam astuia, ca tine la tavaleala. Pumni in cap, picioare-n gura, tot ce putem. Marinarului ii plac bataia, scandalul, sa i-o tragem". Zis si facut! Dar cine a sarit la bataie? Surpriza de proportii, zic unii, aproape geologica, spun altii! Nici mai mult nici mai putin, "ceata lui Pitigoi"! Baietii au program fix! Intotdeauna, duminica, pe la ora pranzului, dupa ce s-au asigurat ca Milica e la locul lui, impacat cu sine si cu istoria, partea care nu conteaza, desigur, alde Ciuvica, caruia ii tine umbra lui Dorin Marian de sase, tin o conferinta de presa. Si pentru ca au chinuit destul poporul roman, de obicei isi aleg drept tinta un ministru, un lider sau ce le cade la mana. Nu-mi aduc aminte ca vreuna dintre dezvaluirile lor sa fie confirmata. Dar, ma rog, nu e timpul pierdut. Ultima victima, dupa cum anticipam la inceputul materialului, Traian Basescu. Acesta a fost acuzat ca a colaborat cu Securitatea. Informatia e veche, a mai fost vehiculata!

Ceea ce m-a surprins in urma acestui scandal a fost mirarea unora care nu le venea sa creada ca atacul a venit din partea fostilor aliati. Basescu aliat cu Milica? Hai sa fim seriosi! Uitarati ca-i schimba acestuia un ministru, iar pe ceilalti ii ciufuli pana n-a mai ramas nimic din ei? Si cum sa va spun, baieti, daca ati crezut vreo clipa ca in anul asta electoral o sa mai aiba cineva mama, tata, frati, surori, cununa de flori, va inselati amarnic! Aliati? Ce gluma proasta! Se vor lucra unii pe altii in acelasi partid, darmite verisorii din frati sau surorile vitrege de la Revolutie care in noaptea de joi spre vineri au lipit impreuna afise pe stalpii de la Universitate la Romana. Serios, nu stiti ce va asteapta. Cred insa ca atacurile cele mai dure, cele mai murdare, atacurile la persoana, la familia numeroasa si bugetul mic vor veni sau vor fi facute prin alde Ciuvica, adica prin reprezentantii partidelor mici care au nevoie de scandal, de mediatizare pentru a se face cunoscuti.
Ca-n orice episod pasional, sunt scoase la inaintare domnisoarele de pe centura, urmand ca matroanele sa apara mai la toamna incolo.

×
Subiecte în articol: editorial