x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Căpuşarea României. Vin alegerile

Căpuşarea României. Vin alegerile

de Radu Tudor    |    02 Iun 2016   •   07:50
Căpuşarea României. Vin alegerile

Sute de relatări din toată ţara transmit un semnal de alarmă pentru România. Este vorba despre o explozie a cazurilor de persoane muşcate de căpuşe în parcuri. Peste tot, în Sibiu, Prahova, Argeş, Bucureşti, căpuşele au muşcat copii, bătrâni, tineri şi maturi. Este o situaţie fără precedent, s-au semnat petiţii publice în care primăriile sunt acuzate pe bună dreptate că nu fac nimic şi sunt complice prin corupţie şi indiferenţă la această problemă extrem de serioasă din parcurile publice.

În Bucuresti situaţia este la fel de gravă ca în ţară, în toate parcurile din Sectoarele 1, 2, 3, 4, 5 şi 6 primarii au ignorat măsurile ce trebuiau luate: stropirea cu substanţe împotriva dăunătorilor ce atacă oameni şi animale.

Culmea este că o bună parte din primari şi partide cer un nou vot duminica viitoare în alegerile locale, timp în care oraşele României nu au progresat din perspectiva civilizaţiei, ci au involuat: muşcături de căpuşe în parcuri, insecte agresive ce vin inclusiv spre spaţiile verzi de la blocuri, mizerie şi contracte de salubrizare şpăguite, gropi în asfalt, aspect neîngrijit şi abandonat pe străzile laterale.

Pe toţi nenorociţii de primari unde sunt astfel de cazuri i-aş ţine în parc până duminică 5 iunie, să-i muşte şi pe ei toate lighioanele pământului şi să strige la fiecare cinci minute: “Votaţi-mă, sunt cel mai bun la căpuşare!”.

 Miliardele de euro ce trec prin bugetele primăriilor din România se duc prioritar spre şpăgi şi buzunare private, nu spre îngrijirea oraşelor. Dacă ar fi altfel, s-ar vedea. Probabil există şi excepţii, pe ici, pe colo, absolut izolat.

Atacul căpuşelor sugerează cât se poate de clar CĂPUŞAREA PRIMĂRIILOR DIN ROMÂNIA.

 

×