x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cârd de găini isterice

Cârd de găini isterice

de Petru Calapodescu    |    04 Iul 2012   •   09:32
Molesita de canicula si motaind la umbra, gasca pedelista a avut parte de martea neagra. Dupa ce a suportat zi de zi lovituri nepermise, dupa ce s-a abatut asupra lor puhoi de laturi de mahala, dupa ce incepusera sa apara intrebari gen "Dar astia cand or sa inteleaga ca a guverna eficace inseamna sa ai si puterea?", Cabinetului si implicit USL li s-a umplut paharul rabdarii si au contraatacat. Nu prin manopere de potai naravite la diversiuni si soparle, ci uzand de cel mai democratic instrument de gestionare curenta a politicii, care e Parlamentul. Si care e indrituit sa faca ordine in institutiile statului, in conducerea lor, sa le aduca, potrivit Constitutiei si legilor, la o functionare normala. Mai cu seama cand in mod vadit acestea nu fac decat sa se puna absurd si stupid de-a curmezisul oricarei actiuni guvernamentale destinate punerii in opera a programului de guvernare aprobat chiar de Parlament. Ca si a angajamentelor si obiectivelor convenite cu parteneri externi, cu UE si FMI si incheiate, culmea, sub comanda basesciana, de fosta guvernare pedelista, care acum le neaga.
Paharul se umpluse, dadea pe afara, iar marti s-a rasturnat. Deocamdata, au fost evacuati din fotoliile unde-si faceau mendrele hoata de voturi Roberta Anastase (a carei frauda a nenorocit milioane de pensionari) si Vasile Blaga, care deja se anunta un demn urmas al lui Boc, la fel de obedient fata de hachitele cotroceniste. A platit cu functia si Avocatul Poporului, care, depasindu-si atributiile, a vrut sa caroteze cu ajutorul contestatei Curti Constitutionale acte ale Guvernului, intre care inchiderea robinetului prin care fostul Cabinet isi cadorisise electoral primarii, procedandu-se si la recuperarea banilor.
Sunt insa de scos la lumina si de inlaturat si sforariile prin care fosta putere continua sa controleze, deseori abuziv si cel putin contradictoriu, viata tarii: Parchetul General, DNA, CCR, alte institutii esentiale intr-un stat de drept. Hotararile de marti ale Parlamentului au iscat o adevarata isterie in bivuacul pedelist, care a reactionat printr-un cor de caraieli stridente, asemenea unui card de gaini care vede pe neasteptate uliul. Derutati, surprinsi si neinstruiti, portocaliii au uzat si abuzat de toate chichitele procedurale posibile, spre a intarzia un decont si asa prea mult asteptat.
Am auzit sumedenie de ineptii, dar cateva le intrec pe toate. Monica Macovei, si nu numai ea, tipa ca din gura de sarpe despere o... lovitura de stat, ba a si dat fuga la Bruxelles, cu para la Inalta Poarta, cerand iresponsabila ca Romania sa fie drastic sanctionata. La Bucuresti, dl Mark Gitenstein, ambasadorul american, iarasi nu si-a vazut lungul nasului si si l-a bagat unde nu-i fierbe oala, adica in treburile noastre interne, prevestindu-ne Apocalipsa. Dupa doar cateva ore, l-am vazut si auzit pe Basescu ca pe un mic dictator latino-american, zborsindu-se amenintator si nominal la liderii de partid. Mai ca nu anunta ca scoate taburile pe strada, intrucat insitututiile statului ar fi in primejdie.
Cat timp asemenea comportamente antinationale si antidemocratice nu vor fi curmate, tara va avea de suferit si va continua sa se zbata in marasmul economic in care tocmai cei care au praduit-o si tipa acum cat ii tine gura au lasat-o. Iar dihonia politica si sociala nu se va stinge cata vreme la Cotroceni se vor afla Traian Basescu si cohorta lui de sfetnici specializati in sforarii si manevre subversive. Actuala majoritate parlamentara a inceput o lucrare de deparazitare. Daca nu o va desavarsi si se va lasa intimidata de urlete urzicate, inseamna ca si ea e buna doar de gura. Ceea ce electoratul care, pana acum, o sustine n-ar vrea sa ajunga a crede.

×