x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cataramă la pantalonii lui Crin Antonescu

Cataramă la pantalonii lui Crin Antonescu

de Lucian Avramescu    |    28 Oct 2012   •   16:05

Firimituri pedeliste, risipite sub diverse nume şi culori, majoritatea de împrumut, încearcă să încropească de-o armată care să dărâme USL, singura formaţiune sau alianţă care se prezintă ca antibăsistă. Aşa a reapărut, cu numele desenat în gazete sau rostit în emisiuni, Viorel Cataramă, personaj pe care îl detest sincer, neavând de altfel nimic de împărţit cu el. Ce vrea să facă acest Cataramă? Ei bine, să-l dărâme la vot pe Crin Antonescu! Te apucă râsul. Sprijinitorul negustorului de scaune şi saltele e unul Pavelescu, pretins urmaş al Seniorului Coposu, o ruşine a politicii care s-a pripăşit lângă picioarele lui Băsescu. Cei doi politicieni de Dâmboviţa şi-au pus în cap să-l dărâme pe liderul liberal al USL. Nu să-l calce cu maşina (lucru la îndemână), ci să-l omoare cu votul. Nu-i cam mare obrăznicia? Adică în Bucureşti, nu un tip sau doi, ci o majoritate  găsită în nu ştiu ce colegiu, s-ar opinti să-l voteze pe Băsescu, via Cataramă! şi râsul, în exces, poate deveni dăunător. O cunoştinţă, cândva în asociere de afaceri cu Cataramă, mi-a povestit cum e cu intrarea ciclică în politică a negustorului. Cataramă, spunea el, de câte ori are probleme, de câte ori stă prost cu agoniseala, de câte ori e aproape de faliment, fuge într-o candidatură. Face politică. E ba liberal, ba antiliberal, ba încearcă o dezlipire de aripă dintr-un partid, ba pune de unul nou care n-are şi nu va avea niciodată sorţi de izbândă. Dacă acum candidează înseamnă că are necazuri financiare şi nădăjduieşte să se scoată.

PDL, încordat peste cuferele cu bani, ca o babă hapsână care n-are somn de grija agoniselii, încearcă marea cu sarea în 9 decembrie. Dacă soluţiile sunt "liberalul” Cataramă şi "ţărănistul” Pavelescu s-a fript. Cataramă poate fi cel mult încheietoare de curea la nădragii lui Antonescu, dar am suit prea mult, el neajungând, electoral, nici la glezna liderului liberal.

P.S. Mulţumesc celor care, inclusiv azi, m-au rugat să candidez în numele lor pentru Parlament. Nu vreau să jignesc pe nimeni, mă simt sincer onorat, dar am jurat, atunci când am realizat la Revoluţie, într-o Casă a Scânteii din  care fugiseră şi portarii, un ziar în care scriam "Jos comunismul!” şi "Jos Ceauşescu!”, în condiţiile în care nu se ştia ce-i cu fostul lider comunist, am jurat să nu mai fac parte din niciun partid, să nu mă înregimentez, să fiu propriul meu stăpân. Gândul meu să fie mereu liber. Angajamentul de a nu lucra niciodată la stat, de a nu avea, indiferent cât de avantajoasă ar fi, o funcţie publică, a fost şi el respectat şi va fi respectat până voi închide ochii. Nu, nici la USL, nici din partea altora asociaţi cu USL. Lăsaţi-mă să lupt cu armele pe care le am la îndemână iar ele ţin de forţa, reală sau şubredă, a scrisului meu. Succes celor care, în Parlament, pot lupta pentru onoarea şi drepturile poporului român, mult prea adesea călcate în picioare.


×