x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cei 49 care au speriat Dreptul

Cei 49 care au speriat Dreptul

de Adrian Cercelescu    |    02 Mar 2021   •   07:50
Cei 49 care au speriat Dreptul

Simpatică stupoarea decanului de la Facultatea de Drept din București, după ce a propus pentru exmatriculare 49 de boboci de la el: „Nu am mai avut în istoria facultății și nici a universității asemenea situație”. Păi, da. Nici pandemie n-a mai avut omenirea de 100 de ani, și atunci când a avut, n-a profitat de ea, că nu inventase încă WhatsApp, să se poată strânge 49 și să dea examenele în devălmășie online.

 

Deci vor să îi dea afară pe ăia micii, ceea ce, coroborat cu sentința de pe Facebook a judecătorului  Cristi Danileț, s-ar putea transforma într-o catastrofă. Danileț a propus ca exmatriculații să nu mai fie primiți niciodată la Drept. Adică să se ducă la ASE, ca să fugă pe urmă cu banii întreprinderii? Să se facă doctori și să ne cheme cu paturile și acoperișul de-acasă? Nu merge chiar așa. Ei i-au admis, ei să-i formeze. Nu-i lași pe drumuri, și pe urmă te miri c-au intrat în politică.

 

Aici e vorba de materie primă, nu de produsele finite ale Facultății de Drept. Nu s-a auzit atâta scandal când iluștri absolvenți de Drept au dat cu copy/paste la doctorat. Cu bobocii ăștia măcar au cinci ani să-i învețe ce va să zică Justiția și alte chestii mărețe din propunerea de exmatriculare.

 

Și, pentru că tot sunt de meserie, poate ar trebui să verifice dacă nu cumva a fost caz de legitimă apărare în fața unui sistem de învățământ pe rit vechi.

×