x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Citat de pe stâlp: „Anca Boagiu ARD”

Citat de pe stâlp: „Anca Boagiu ARD”

de Lucian Avramescu    |    22 Noi 2012   •   14:00

Stâlpii de pe Calea Moșilor sunt închiriați (sau confiscați!) de portretul doamnei Anca Boagiu. Sub fiecare portret scrie ARD. Comentez cu taximetristul, un bărbat hâtru, care e de părere că ar trebui scris, dacă tot e așa de fierbinte, sună-mă! Se uită la mine. Nu mai zic nimic. Păi nu se laudă că-i arzoaică? Nu știu cum e fosta ministresă a transporturilor și nu ard de interes, pentru a intra în limbajul electoral, să aflu. Remarc doar că figura ei rotund pătrată se uită cu o privire rea spre mine, trecătorul, oricâtă îmblânzire s-a chinuit să-i deseneze în ochii întunecați fotograful. Sunt și alte chipuri și lozinci. Majoritatea mincinoase și chiar obraznice. De ce n-a ars pentru țară această cucoană politică, lăsându-ne, împreună cu alți câțiva vinovați, fără drumuri europene, șosele și autostrăzi? De ce n-a accesat fonduri la care aveam acces și de ce costă un kilometru de autostradă în România, pe câmp, de trei și patru ori mai mult decât același kilometru peste Alpi? De ce au blocat organismele europene banii? Fiindcă sunt suspiciuni de furt. De ce sunt suspiciuni de furt madam care arzi pe stâlpii de pe Calea Moșilor? De ce ați furat tu, Băsescu, Udrea și alții, mulți alții, până când ați secătuit și terminat România?

Suntem cei mai săraci din Europa, performanță atinsă în perioada regimului Băsescu. Suntem țara cu o agricultură la pământ, iar europenii ne taie fondurile, și așa rezumate, pentru agricultură sau ne amenință cu tăierea. Cu ce a greșit amărâtul de fermier român încât, după ce că primește jumătate din cât primește fermierul francez, mai este și amenințat? De ce e relaxat Băsescu, dedat, vezi Doamne, la o diplomație subțire, el care înjură și-și bagă în orice dialog sau negociere? De ce, de ce, de ce?

O știre publicată ieri de colegii mei din A.M.Press pe site-ul agenției, înșiră sumele pe care țara noastră le are de încasat, datorii datând din vremea lui Ceaușescu, de la diverse țări. Niciodată nu l-am auzit pe Băsescu bătându-se pentru a le recupera. Renunță la ele cu ușurința cu care decide, de unul singur, împrumuturi la FMI pe care le vor plăti până și nepoții noștri. În primul mandat a renunțat lejer, dându-se nabab, la 80 la sută din uriașa datorie a Irakului față de românii care făcuseră acolo rafinării și poduri și combinate chimice, crăpând în dogoarea deșertului. Un economist român din străinătate a venit la București cu documente care arată că blânda și democrata Germanie ne datorează niște miliarde din vremea războiului. Eram la un moment dat aliați și lua de la noi petrol și grâne și tot ce-i trebuia pentru industria războiului sub angajamentul că va da îndărăt. L-a auzit cineva pe Băsescu cerându-i banii pe care ni-i datorează madamei Merkel?

Suntem săraci. Săraci în șoșele, săraci în locuri de muncă, săraci prin lefurile puține și rezumate. Dar cei mai săraci suntem în bărbați patrioți și femei care să ardă pentru țară.

×