x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Clauza lui Pițurcă, pensie alimentară pentru atârnătorii fotbalului

Clauza lui Pițurcă, pensie alimentară pentru atârnătorii fotbalului

de Dan Dumitrescu    |    09 Sep 2014   •   11:37

Democrația competențelor din fotbal a mai primit o lovitură. Victor Pițurcă, paratrăznetul înjurăturilor folclorice și majoritare, le-a umplut din nou gura contestatarilor săi. Despre meritul selecționerului în victoria din meciul cu Grecia n-au mai vorbit de această dată doar bănuiții partizanatului pro-Pițurcă. Făptașii fotbalului au recunoscut, într-o unanimitate aproape plictisitoare, prin fel de fel de intervenții mediatice, că selecționerul a lucrat fără reproș succesul din Grecia. Dar, ca de obicei, nu ne lăsăm noi amenințați de vreo bănuită stare de bine. Și lucrăm al dracului de aplicat pentru e reveni la acea echilibristică pe lamă de cuțit care, de cele mai multe ori, ne caracterizează.

Victor Pițurcă este licitat cu multă insistență de arabii de la Al Ittihad. Olteanul ăsta, așa cum îl cunosc eu, se clintește greu din obișnuințele de-acasă. Numai că argumentele mesagerilor arabi pot învinge la un moment dat orice rezistență și-l pot determina pe Pițurcă să accepte experiența saudită. E treaba lui și numai a lui. Mă întreb însă eu, suporter incorigibil al naționalei, ce se va întâmpla cu această echipă pe care Pițurcă a format-o. Mă întreb. Iar răspunsurile umbresc perspectiva. Fiindcă orice schimbare are doza ei de deranj. Fiindcă nu cred că cel ce-i va locul lui Pițurcă va reuși o acomodare fără deranj, indiferent de abilitățile sale antrenoricești.

Temerile noastre privind parcursul naționalei sub o altă comandă devin și mai apăsătoare atunci când observăm cu câtă seninătate neghioabă privesc schimbarea politrucii federali. Miniotul răzburlean s-a luminat la față atunci când a vorbit despre banii cu care s-ar alege ferefeul după încasarea clauzei de reziliere ca urmare a plecării lui Pițurcă. Bucuria acestui fătat al politichiei părea să concureze bucuria Vicăi Blochina în zi de primire a pensiei alimentare. Dar nu mă mir. Fiindcă și până acum Zburleanu a convins că fotbalul nu reprezintă pentru el mai mult decât o pensie alimentară. El contabilizează numai ce-i intră. Fiindcă să bage nu știe. Mă refer, desigur, la conturile FRF. Cele care au înregistrat de la venirea sa un deficit îgrijorător.

×