x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Confreria minciunii si a disimularii

Confreria minciunii si a disimularii

de Valentin Stan    |    03 Feb 2007   •   00:00
Confreria minciunii si a disimularii

"(...) Viitorul politic al PD si PNL depinde de proiectul politic al Aliantei (...) si este firesc ca, in alegerile importante (...) pentru Parlamentul European, Alianta sa prezinte liste comune."

Zilele trecute, Partidul Democrat a hotarat sa mearga pe liste separate in alegerile pentru Parlamentul European, dinamitand fragila constructie politica a Aliantei cu Partidul National Liberal. Intr-o interventie la Sinteza Zilei, pe Antena 3, la 29 ianuarie 2007, liderul PD, "Traian" Boc, se lamenta plangacios la auzul nedumeririlor lui Tariceanu, care constata siderat ca asumarea de catre democrati a participarii pe liste comune, la amintitele alegeri, confirmata cu numai o saptamana inainte, nu mai era valabila! "Cine a facut propunerea asta?", se mira indignat, "Traian" Boc! De parca "ipoteza" (cum o numea liderul PD) participarii pe liste comune la alegeri ar fi fost numai una de lucru si nu ar fi avut nici o legatura cu o decizie a PD! "La nivel de ipoteza a existat intotdeauna posibilitatea participarii pe liste comune, n-am respins-o", confirma, patetic, seful PD! Dar "eu nu-mi amintesc", spunea "Traian" Boc, lovit subit de amnezie, perorand penibil in sustinerea tezei ca, la ultima intalnire cu premierul, nici un lider democrat nu isi asumase, ca "decizie", "ipoteza" participarii la alegeri, pe liste comune: "Dar o asemenea propunere, sa spunem «gata!», am decis, este peste puterea mea de intelegere, pentru ca, in primul rand, nu-si putea nimeni permite sa ia o asemenea decizie, s-o spuna inainte s-o fi discutat in partid"!

Asa este domnule "constitutionalist" Boc, era doar o "ipoteza"! si nimeni nu putea "sa ia o asemenea decizie inainte s-o fi discutat in partid"! Hai sa va arat cum arata "ipoteza" domnului Boc, in noiembrie 2005, conform Rador: "Este clar ca viitorul politic al PD si PNL depinde de proiectul politic al Aliantei si de succesul Aliantei si este firesc ca, in alegerile importante care vor avea loc anul viitor sau in 2007, pentru Parlamentul European, Alianta sa prezinte liste comune". (RADIO ROMANIA ACTUALITATI, 30 noiembrie 2005, ora 22:39).

Vedeti? In 2005, totul era "clar" si "firesc"! Oare, atunci, "se discutase in partid"? Oare cine o fi luat "decizia", atat de "clar" si "firesc", in 2005? Probabil ca "Traian" Boc nu-si mai aminteste propriile cuvinte!

Legat de aberanta arestare a doi cetateni romani de catre autoritatile militare americane in Irak, Basescu declara candid presei, la 31 ianuarie 2007, la Bruxelles: "(...) Din cate am inteles, eu am aflat despre acest lucru azi-dimineata"! Trezit din letargie si somnolenta iresponsabila de reactia viguroasa a presei, "Traian"-ul sef a revenit pe 1 februarie, conform comunicatului oficial, cu specificarea: "Abia aseara am realizat ca e vorba de cei doi cetateni despre care fusesem informat de MAE inca din data de 13 noiembrie ca fiind retinuti de Politia Militara americana (...)"! si, spasit, regreta, ca de atatea ori, in ultima vreme, buclucasa amnezie: "Regret confuzia pe care am facut-o ieri, nefiind concentrat pe informatia pe care am primit-o (...)"!

Nu credeti ca cei doi "Traian" au frecventat aceeasi scoala de prostire a opiniei publice? Sau, poate, s-au meditat unul pe altul? Sau, poate, avem un popor atat de bland si rabdator, incat acesti ipochimeni ai nerusinarii chiar cred ca pot prosti, la nesfarsit, pe cei care i-au investit cu incredere, cu voturi si cu speranta, dupa atatea esecuri si deziluzii ale guvernarilor anterioare? Sau, poate, cine stie, "confreria minciunii" o fi devenit a doua natura a intregii clase politice din Romania si, oricat ne-am zbate, "epoca Basescu" nu se va incheia o data cu plecarea acestuia in neantul istoriei!

×
Subiecte în articol: editorial